Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΟΜΟΝΟΙΑ: Με το βλέμμα στο μέλλον


Εγκρίθηκε από την συνδιάσκεψη το αναθεωρημένο καταστατικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - Καμία αλλαγή στις αρχές της οργάνωσης - Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών, άνοιγμα στην βάση της οργάνωσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (Σάββατο, 24.4) η καταστατική συνδιάσκεψη της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, στους Αγίους Σαράντα, με την συμμετοχή μελών από την Βόρειο Ήπειρο και την διασπορά. Το ενωτικό κλίμα και τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης, έστειλε μήνυμα προς όλους τους Βορειοηπειρώτες για ενεργοποίηση και συμμετοχή στην ΟΜΟΝΟΙΑ.


Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του "ΠΑΣΟΚ", η Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης, Μαρία Δημητρακοπούλου και εκ μέρους της "Νέας Δημοκρατίας", ο Βουλευτής Φλωρίνης, Στάθης Κωνσταντινίδης. Η κυρία Δημητρακοπούλου ανέφερε: "Η ελληνική κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθούν μια ρεαλιστική πολιτική, που στόχο έχει να ενισχυθούν οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών". Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά του τόνισε πως το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου είναι παλαιό και διαρκές επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Πορεία της Αλβανίας περνά από τον σεβασμό των διεκδικήσεων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλης Μπολάνος, αναφερόμενος στα λάθη που έχουν γίνει, τόνισε πως αυτά δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την διάσπαση που προσπαθούν κάποιοι να φέρουν στην οργάνωση και κατ' επέκταση στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, συνδύασε τις διεκδικήσεις του ελληνισμού στην Αλβανία, με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ισχυρή θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως εκφραστή του ελληνικού στοιχείου.

Η συνδιάσκεψη ενέκρινε το αναθεωρημένο καταστατικό στο οποίο πλέον προβλέπεται μεταξύ άλλων:
- Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου από 45 αυξάνονται σε 61
- 15 από τα μέλη προέρχονται από την Διασπορά (διαβίουν εκτός αλβανικής επικράτειας)
- Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκλέγεται από την βάση της οργάνωσης.


Πηγή: http://www.nenanews.eu/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου