Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Νέα απόφαση για την έκδοση κάρτας ομογενών (ΕΔΤΟ και ΑΔΕΤ)

-εκτός από το ΕΔΤΟ θα εκδίδεται και δεκαετής Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου που θα ισχύει και για τις χώρες Σένγκεν
-η απόφαση δεν αφορά ασφαλώς αυτούς που έχουν πάρει ελληνική ιθαγένεια
Άλλο βήμα προς τη θετική κατεύθυνση φαίνεται να ρίχνει η ελληνική κυβέρνηση. Έτσι με κοινή υπουργική απόφαση αρ. 4000/3/10 προσδιορίζεται εκ νέου ο τρόπος παραμονής και εργασίας ομογενών από Αλβανία.

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την κατάλληλη στιγμή το κενό που δημιουργείται με την έκδοση των νέων βιομετρικών διαβατηρίων εκ μέρους της αλβανικής πλευράς. ΄Όπως είναι ήδη γνωστό τα παλιού τύπου διαβατήρια ισχύουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Από 1 Ιανουαρίου οι Αλβανοί πολίτες θα ταξιδεύουν και θα κινούνται με τα νέου τύπου διαβατήρια.
Μέχρι τώρα οι ομογενείς από την Αλβανία (Βορειοηπειρώτες) εκτός από το ΕΔΤΟ είχαν στο διαβατήριό τους και το γνωστό αυτοκόλλητο άδειας παραμονής. Ενώ τώρα με την καινούργια υπουργική απόφαση, παράλληλα με το ΕΔΤΟ θα εφοδιάζονται και με τ την ΑΔΕΤ ( Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου). Εκτός από τους ομογενείς τα έγγραφα αυτά δικαιούνται και οι σύζυγοι ομογενών ανεξαρτήτως ιθαγένειας κλπ. (Άρθρο 1 της Απόφασης).
Στην κοινή υπουργική απόφαση (την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω) αναφέρονται με λεπτομέρειες όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις χορήγησης του ΕΔΤΟ και της ΑΔΕΤ.
Τέλος να αναφέρουμε πως η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ αρ।665/17 Μαΐου 2010.


πηγή: www.deropoli.com

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

TO "PATRIWTIKO" PASOK, AKOMA DEN PHRE THN EKSOYSIA, MAS STELNEI KATEYTHIAN ME TOYS ALLODAPOYS. ADEIA PARAMONHS SOY LEEI

Δημοσίευση σχολίου