Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Συλλυπητήρια επιστολή του Bamir Topi, στην οικογένεια του Αχιλλέα Μπότη.

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας στην επιστολή του προς την οικογένεια του ίσως ποιο γνωστού γιατρού στην Αλβανία Αχιλλέα Μπότη, Bορειοηπειρώτη, από το χωριό Βουλιαράτι Αργυροκάστρου αναφέρει:
«Αγαπητοί, επιτρέψτε μου αυτή τη δυσάρεστη ημέρα της μεγάλης απώλειας όχι μόνο για την οικογένεια σας, αλλά για την ιατρική της Αλβανίας, τους γιατρούς, τους ασθενείς και άπειρους φίλους του να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου και να σας πω ότι βρίσκομαι νοερός κοντά σας αυτή τη δύσκολη στιγμή το πόνου από το χαμό του αγαπημένου και αντικαταστατό ανθρώπου σας.
Το ακούραστο δεκαετιών έργο του, η συμβολή στην ιατρική επιστήμη και την εναλλακτική ιατρική, η φιλανθρωπία του και τα επιστημονικά κατορθώματα του, θα μείνουν αξέχαστα στη μνήμη μας.

Μοιράζοντας τον πόνο μαζί σας για το χαμό του ανθρώπου με σπάνιες αξίες, επιτρέψτε μου για μια ακόμη φορά να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια». – Καταλήγει ο Bamir Topi.
Ο γνωστός σε όλους Αχιλλέας είχε δημιουργήσει δικό του τομέα στην εναλλακτική ιατρική. Τα βότανα του πολλές φορές ήταν το τελευταίο καταφύγιο για πολλές ασθένειες και για χιλιάδες πολίτες απ' όλη την Αλβανία. Ήταν επίσης ο αγαπημένος προσκεκλημένος της ιατρικής εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης της Αλβανίας με παρουσιαστή τον γιατρό Topi - αδερφό του προέδρου.
Πέθανε σε ηλικία 71 χρονών. Η κηδεία του έγινε χθες (13/7/2010) στη γενέτειρα του, στο Βουλιαράτι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου