Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Νέα δεδομένα για την επίθεση κουκουλοφόρων με «καλάσνικωφ» στην Αμφιλοχία


Ληστεία για χρήματα που «ταξίδευαν» προς Αλβανία!

Η οικονομική κρίση φόβισε μετανάστες που μετέφεραν τις καταθέσεις τους σε αλβανικές τράπεζες

Η ληστεία σε βάρος 120 Αλβανών στην Αμφιλοχία, που επέστρεφαν με λεωφορεία στην πατρίδα τους, αναδεικνύει μια άλλη, ιδιαίτερα ανησυχητική και προβληματική, διάσταση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Οι ληστές γνώριζαν ότι οι Αλβανοί μετανάστες έχουν χρήματα πάνω τους. Γι’ αυτό και… χτύπησαν. Μάλιστα τα χρήματα που έφεραν μαζί τους οι ταξιδιώτες ήταν πάρα πολλά! Γιατί, όμως, βρέθηκαν με μεγάλα ποσά; Διότι, πήραν τις οικονομίες τους από τις Ελληνικές τράπεζες, για να τις καταθέσουν στις Αλβανικές!
Οι φημολογίες ότι το Ελληνικό πιστωτικό σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση, «τρόμαξαν» τους Αλβανούς μετανάστες, που έως τώρα θεωρούσαν σίγουρα τα χρήματά τους στις Τράπεζες της χώρας μας. Και δεν σκέφτονταν να τα… επαναπατρίσουν.
Άλλωστε αυτή ήταν και η προτροπή κυβερνητικών παραγόντων της Αλβανίας. «Μην αφήνετε τα χρήματά σας στην Ελλάδα, γιατί θα τα χάσετε»!


«ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ»!
Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων «Τελεγκράφ» και «Γκαζέτα Σκιπτάρε», η Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών «Konfindustria» κάλεσε με ανακοίνωσή της τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους από τις Ελληνικές στις Αλβανικές τράπεζες.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, η «Konfindustria» επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της «Konfindustria», Γκιέργκι Μπουτζούκου, το Αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλέστερο από το Ελληνικό και προστατεύεται από την οικονομική και τραπεζική κρίση που δοκιμάζει την Ελλάδα. Ακόμη υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος για το Αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι μικρός, διότι ακόμα και οι Ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Αλβανία λειτουργούν υπό τους περιορισμούς που επιβάλει η Αλβανική νομοθεσία.
Έχοντας αντιμετωπίσει μία τεράστια τραπεζική κρίση το 1996-1997 με την κατάρρευση των τραπεζών πυραμίδων, η κυβέρνηση της Αλβανίας έλαβε σειρά μέτρων για την προστασία του τραπεζικού συστήματος.
Ο επικεφαλής της «Konfindustria», πιστεύει ότι οι «Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα κεφάλαια και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό στη χώρα τους, όπου οι ανάγκες είναι πλέον πια σημαντικές».

ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής δίνης θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη θέση, αφού μεγάλα ποσά χρημάτων που προέρχονται από Έλληνες εργοδότες θα διοχετευτούν σε Αλβανικές τράπεζες και στην Αλβανική αγορά, τονώνοντάς την.
Την ίδια στιγμή, η Ελληνική αγορά "κλαίγεται" για έλλειψη ρευστού. Αυτό το γεγονός δίνει, υποστηρίζουν κάποιοι, και μια απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο υπέρογκος αριθμός μεταναστών στην Ελλάδα δεν παίζει κανέναν ρόλο στην οικονομική κρίση.

Η ΛΗΣΤΕΙΑ…
Τρία άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν σε εστιατόριο που βρίσκεται στο 90ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στην πόλη της Αλβανίας και αφού διέταξαν τους εκατόν είκοσι πελάτες, που βρίσκονταν εκείνη στη στιγμή στο χώρο, να πέσουν κάτω, άρχισαν να πυροβολούν με πυροβόλα όπλα! Σαν να μην έφθανε αυτό, κατά την έξοδό τους πυροβόλησαν και τρία σταθμευμένα λεωφορεία.
Σοβαρά τραυματίστηκε μία 62χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, η οποία δέχθηκε σφαίρα στο λαιμό, ενώ περίμενε μέσα σε ένα από τα λεωφορεία. Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται.
Ελαφρά τραυματίστηκαν στα κάτω άκρα, ένας 15χρονος και ένας 28χρονος, και οι δύο αλβανικής καταγωγής, στους οποίους προσφέρθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.
Να σημειωθεί, ότι τα αλβανικά λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα είχαν προορισμό τα Τίρανα και συνήθως σταθμεύουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο αλβανικής ιδιοκτησίας.
Οι δράστες διέφυγαν, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Poso geloia efimerida einai aftos o proinos logos?
Afou re mpaza de listepsan kanenan, ti einai afta pou grefete?

Ανώνυμος είπε...

Λόγια της καραβάνας είναι αυτά. Σε ποιον συμφέρει να ανδημοσιεύονται τέτοια δημοσιογραφικά μπάζα. Πάντως, στην Ελλάδα όχι. να προσέχεις, βορειοηπειρώτη μου, γιατί καμιά φορά πάς να βγάλεις τα φρύδια και βγάζεις τα μάτια σου.

κρινος είπε...

Απορώ πως γράφει τέτοια πράγματα ο πρωινός λόγος?
τουλάχιστον μην τα βάζεις στη σελίδα σου β.ρωτη
Οι αλβάνοι τη δουλειά τους κάνουν.εμείς τί κάνουμε?

Ανώνυμος είπε...

αυτα ακριβως γραφουν και οι αλβανικες εφημεριδες.

midall είπε...

"που βρίσκεται στο 90ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στην πόλη της Αλβανίας "
Τι εννοεί εδώ ο ποιητής?

Δημοσίευση σχολίου