Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ένταση στην Αλβανική Βουλή για την τροποποίηση του προϋπολογισμού


Νέο “show” Berisha 
Κάνεις δεν θα θυμάται τη σημερινή συνεδρίαση της Αλβανικής Βουλής για ότι ψηφίστηκε άλλα για το «show» του Sali Berisha. Ο αλβανός πρωθυπουργός πολλές φορές το βήμα της βουλής το έχει μετατρέψει σε σκηνή επιθεώρησης με θεατές τους βουλευτές όλων των κομμάτων ενώ το λεγόμενα του γίνονται τα highlight των σατιρικών τηλεοπτικών  εκπομπών. Σήμερα αποκάλυψε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι έχει τον κατάλογο  της βαθμολογίας (regjistrin e notave)  που τους έβαλε ο αρχηγό τους Edi Rama. Σε κάθε βουλευτή που μιλούσε του έλεγε και το βαθμό του. Ο κατάλογος είχε από μη στάσιμους μέχρι άριστα, ανάλογα με το βαθμό αφοσίωσης στον πρόεδρο του Κόμματος. Για τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικό Gramoz Ruci,  δεν είχε βαθμό και αρκέστηκε να του πει ότι κανείς δεν θα τολμήσει να σε βαθμολογήσει εσένα.
Για να γίνει ποιο «κατανοητός» και ποιο θεατρικός πολλές φορές τους μιλούσε αγγλιστί,  όπως “follow me”,  attention please”, “dont  worry” κ.α. Για τη ιστορία στη σημερινή συνεδρίαση ψηφίστηκαν τροποποιήσεις του προϋπολογισμού με πολλές περικοπές, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις που έφτασαν να έρθουν στα χέρια βουλευτές του ΣΚ με υπαλλήλους της Βουλής. Αιτία της έντασης ήταν η συνοπτική διαδικασία με την οποία η Πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής,  J. Topalli «πέρασε» τις 15 τροποποιήσεις του προϋπολογισμού, χωρίς να δώσει το λόγο στους βουλευτές.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ο πατέρας μου έλεγε πάντα μια κουβέντα,γενικά όταν ακουγε καμία ιστοριά με τους αλβανους κυβερνώντες,νεα,ότιδήποτε και στη Χιμάρα αυτην την κουβεντα την έλεγαν όλοι οι παλαιότεροι..
"Αρβανιτικος χορός,κολοκύθια τούμπανα"
Ε, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνονται όλοι οι παλαιοί σε ότι έλεγαν.

Δημοσίευση σχολίου