Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Αναστάσιου με τον Αλβανό Υπ. Πολιτισμού,


Συνεργασία για την αποκατάσταση Ορθόδοξων ναών-μνημείων
 Κοινό ενδιαφέρον για έργα αποκατάστασης σε ορθόδοξες εκκλησίες, στην Αλβανία, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχε στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος με τον υπουργό Τουρισμού - Πολιτισμού κ. Φερντινάντ Τζαφέρη.
 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου, ο κ. Τζαφεράι εξέφρασε τη στήριξή του στις πρώτες παρεμβάσεις σε αυτά τα μνημεία και πρόσθεσε: «Βάσει των μελετών που έχουν γίνει από το Ινστιτούτο Μνημείων Πολιτισμού σε 180 εκκλησίες, υπολογίζεται πως απαιτείται κονδύλι περίπου 50 εκ. λεκ (370.000 ευρώ) για την αποκατάσταση όλων των ορθόδοξων εκκλησιών».
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, δεσμεύτηκε για συνεργασία με το υπουργείο στις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

πηγή

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος συνεργάζεται άψογα με τις αλβανικές αρχές. Φαίνεται να έχει ωριμάσει η αλβανική πολιτική τάξη. Η δική μας πολιτική τάξη φαίνεται να τα έχει παίξει. Ιδιαίτερα κάποια πνευματικά τέκνα, τα οποία βολεύονταν καλύτερα στην ένταση παρά στη νηνεμία.

Δημοσίευση σχολίου