Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος στη Φοινίκη

Ύστερα από αίτηση της εκκλησιαστικής επιτροπής της Φοινίκης, ο Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου, Δημήτριος, παρά το φόρτο αυτών των ημερών, παρευρέθηκε την ημέρα της Λαμπρής, στην εκκλησία «Κοίμηση της Θεοτόκου» στη Φοινίκη.
Συνοδευμένος από τον ιερέα της ενορίας πατήρ Ευθύμιο, τον πατήρ Χαράλαμπο και τον νεοχειροτονούντο διάκονο, Βασίλειο χοροστάτησε στη θεία λειτουργία όπου παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί, που αυτό το διάστημα γέμισαν το χώρο μας.

Μετά τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία, η εκκλησιαστική επιτροπή προσέφερε με την ευκαιρία της εορτής γλυκίσματα, όπου συμμετείχε και ο έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φοινίκης Κώστα Κωτσιαντίνη. Εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιτροπής ο Θωμάς Πύλιος, έκανε μια αναφορά στις εργασίες όπου έχουν γίνει με την βοήθεια της Μητρόπολης, και ιδίως του Συνδέσμου, για την ανόρθωση της εκκλησίας της Παναγίας κι αυτή του Αγίου Αθανασίου.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρηκε την εκκλησιαστική επιτροπή, το Σύνδεσμο της Φοινίκης και ειδικά την αγιογράφο Ευτυχία Κωτσιαντίνη, όπου δική τες δωρεές στόλισε τον Άγιο Αθανάσιο και συνεχίσει να προσφέρει για την εκκλησία της Παναγίας.
Θα συνεχίσομε την προσφορά μας τόσο για την αναβάθμιση της δικής μας κοινότητας, όσο και για την εκκλησία μας εδώ στο κέντρο ώστε να γίνει ένα πραγματικό στολίδι, υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φοινίκης.
Για τα έργα που έγιναν στην επαρχία και ιδίως για το μεγάλο έργο του υδραγωγείου, που θα εφοδιάσει με πόσιμο νερό δύο επαρχίες, μίλησε ο έπαρχος Φοινίκης Ζήσος Λούτσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου