Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Τέσσερις επίτιμοι δημότες στην επαρχία Δίβρης

Η μάζωξη των Λεσινιτσιωτών στην Άνω Λεσινίτσα, αυτή τη φορά είχε κάτι το διαφορετικό. Με πρόταση του επαρχιακού Συμβουλίου Δίβρης και υπό την αιγίδα του επάρχου Σωκράτη Καλτσούνη, απονεμήθηκε ο τίτλος: «Επίτιμος Δημότης», σε τέσσερις Λεσινιτσιώτες.
Πρόκειτο για τους εκπαιδευτικούς Γρηγόρη Κατσαλίδα και Φιλίππη Μπάχο και τους Θωμά Μπαλκόνη γιατρός και Αλέξης Σιέκας (μετά το θάνατο) βοηθός ιατρού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, ο Αντιπεριφερειάρχης Αυλώνας, Χαράλαμπος Παντέχης,  
ο Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων δασκαλών νομών Αγ. Σαράντα και Δελβίνου, Γιώργος Ζαφειράτης, ο Πρόεδρος των εν ενεργεία εκπαιδευτικών Αγ. Σαράντα, Βαγγέλης Μπατζιάκης, ο Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγου Δίβρης, Ανδρέας Κίτσιος, ο Πρόεδρος Αδελφότητας Μάλτσανης, Σπύρος Παπάς, έπαρχοι και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ομόνοιας Άνω Λεσινίτσας Σταύρος Ζιώγκας, για να χαιρετήσουν με τη σειρά ο Κοινοτάρχης του χωριού Γιάννης Μαστακούλης, ο έπαρχος Δίβρης Σωκράτης Καλτσούνης, ο πρόεδρος Συνταξιούχων Ελληνοδασκάλων Γιώργος Ζαφειράτης, εκ μέρους των συνταξιούχων εκπαιδευτικών της Άνω και Κάτω Λεσινίτσας, ο Μιχάλης Παπάς, και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.
Συγκινητική ήταν η ομιλία του βραβευόμενου Γρηγόρη Κατσαλίδα, όπου μέχρι σήμερα του έχουν απονεμηθεί άλλα έξι τιμητικά φύλλα και βραβεία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου