Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η 12η Βαλκανιάδα μυθιστορήματος στην Αυλώνα


Η οργάνωση της 12ης Συνόδου του Διαγωνισμού για το καλύτερο λογοτεχνικό έργο του 2009-2010 θα διοργανωθεί στην Αυλώνα, ανακοίνωσε  ο διοργανωτής αυτού του Βαλκανικού διαγωνισμού, το Ινστιτούτο  Βιβλίου και ο Εκδοτικός Οίκος «Toena» των Τιράνων.
Στη σύνοδο αυτή θα συμμετάσχουν όλες οι βαλκανικές χώρες, οι οποίες θα συγκροτήσουν μια ελλανοδίκη επιτροπή με ένα μέλος από κάθε χώρα.  
Στη σύνοδο θα λάβουν μέρος, εκτός από τα μέλη της επιτροπής, οι δημιουργοί, εκπρόσωποι των Εκδοτικών Οίκων και υψηλές  προσωπικότητες της πολιτιστικής ζωής της διοργανώτριας χώρας αλλά και από τις συμμετάσχοντες χώρες.

Η επιτροπή της κάθε χώρας θα επιλέξει τα δέκα καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς τα οποία θα ανακοινωθούν. Στη δεύτερη φάση θα επιλέξει τα τρία καλύτερα τα οποία θα παραδοθούν στην κεντρική ελλανόδικη επιτροπή η οποία κι αυτή με τη σειρά της θα κάνει την απαιτούμενη επιλογή και θα διαλέξει το καλύτερο μυθιστόρημα τη χρονιάς.  Η ελλανόδικη επιτροπή  θ’ απαρτίζεται από γνωστές προσωπικότητες των γραμμάτων, μελετητές, κριτικούς, αναλυτές, δημοσιογράφους κλπ  
Στον συγγραφέα με το καλύτερο βαλκανικό  μυθιστόρημα, θ’ απονεμηθεί Δίπλωμα Τιμής, με το σύμβολο της Βαλκανιάδας και ένα χρηματικό ποσό αξίας 5.000-10.000 ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου