Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αγώνας πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στην Αλβανία έπρεπε να λήξει στο 120ο για να κερδίσει ο γηπεδούχος

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής Χειμάρρας Βασίλης Ρούτσης, έξαλλος μετά τον αγώνα έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο στην Αλβανία.
Η Χειμάρρα για την Αλβανία δεν είναι μόνο επίκεντρο εθνικιστικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, χθες είχαμε και την Χειμαριοποίηση του ποδοσφαίρου.
Σε αγώνα για τη Β’ Εθνικής Αλβανίας όπου η Πρεμετή υποδέχτηκε τη Χειμάρρα και ενώ στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο Χειμάρρα προηγούνταν με 3-2, στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Πρεμετής για να ισοφαρίσει σε 3-3. Ο γραφικός διαιτητής συνέχισε τον αγώνα μέχρι οι οικοδεσπότες να πετύχουν το νικηφόρο γκολ, το οποίο δεν «άργησε» να έρθει αφού το πέτυχαν μόλις στο …120ο!!! Όχι, δεν ήταν αγώνας νοκ άουτ, ήταν κανονικός αγώνας πρωταθλήματος.


Μετά από κάποια στιγμή το θέαμα δεν ήταν ποδοσφαιρικό αλλά, κωμικό. Ό μόνος που δεν απολάμβανε την κωμωδία ήταν ο πρώην παίχτης της Λουφτετάρι Αυλώνας και τώρα προπονητής Χειμάρρας, Βασίλης Ρούτσης. Έξαλλος μετά τον «αγώνα» δήλωσε πως «αυτό που συνέβη στην Πρεμετή είναι για το βιβλίο Γκίνες στο ποδόσφαιρο, γιατί δεν έχω δει ποτέ να παίζεται ποδόσφαιρο σε τρία ημίχρονα.  Έχω τρία χρόνια στη Χιμάρα και τέτοια πράγματα δεν μου έχουν συμβεί ποτέ. Εδώ παραβιάζονται οι κανόνες του ποδοσφαίρου κι εμείς έχομε θιχτεί ηθικά από άτομα τα οποία διαμέσου του ποδοσφαίρου θέλουν να ζωογονήσουν το μίσος μεταξύ διαφόρων περιοχών της Αλβανίας. Σε τέτοιες  συνθήκες, που βρίσκεται η Αλβανία, οι συναντήσεις πρέπει να διεξαχθούν στην Ελλάδα». Οι δηλώσεις του, όπως ήταν αναμενόμενο έγιναν πρώτο θέμα στις αθλητικές και όχι μόνο εφημερίδες της Αλβανίας, για να δεχτεί τα πυρά των Αλβανών και της ίδιας της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Την επομένη ο κ. Ρούτσης ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις και τις απέδωσε στην ένταση της στιγμής.

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

itan pektis flamurtari avlonas ,oxi luftetari.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μου πεί κάποιος πόσοι από τους σημερινούς παίκτες της Χειμάρρας είναι βορειοηπειρώτες?

drakos είπε...

κανένας,αλλά οι Αλβανοί τους αντιμετωπίζουν ως Ελληνες !

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Δράκε,
http://www.vector-logos.com/logo-en-106964.html
Δεν είδα λογότυπο άλλης αλβανικής ομάδας περισσότερο αλβανοπρεπές από αυτό της “F.K. Himara”.
Μήπως η αλβανική σημαία τους φαίνεται ελληνική!;
Μη μου πεις ότι την βλέπουν ως την πολεμική σημαία του Βυζαντίου...

Δημοσίευση σχολίου