Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου του Ομίλου Τιτάν, έξω από τα Τίρανα


Το εργοστάσιο, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.
Μπορεί να καλύψει όλη την αγορά της Αλβανίας και να κάνει εξαγωγές.
Το εργοστάσιο "Antea Cement", μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επενδύσεις που υλοποίησε στην Αλβανία, ο όμιλος τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

"Τα εγκαίνια αυτού του εργοστασίου τσιμέντου αποτελούν σημαντικό γεγονός για την Αλβανία, είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ανάπτυξη της χώρας, έχει γίνει χρήση εξαιρετικής τεχνολογίας και έχουν προβλεφθεί διαδικασίες εξαγωγής", τόνισε ο κ. Μπερίσα.

Ο ίδιος - σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ - διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες ώστε η παραγωγή τσιμέντου να χρησιμοποιείται εντοπίως, προκειμένου να επιταχυνθεί η οικοδόμηση και η ανάπτυξη της χώρας. Επίσης, πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν οι προσπάθειες για την εξαγωγή αυτού του προϊόντος.



Η "Antea Cement" αποτελεί μέρος του Ομίλου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ και μέτοχοι σ’ αυτήν είναι, επίσης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και ο Διεθνής Χρηματοδοτικός Οργανισμός (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο γενικός διευθυντής της "Antea Cement", Άγγελος Καλογεράκος τόνισε ότι "έχουμε δείξει μέχρι τώρα ότι οι πράξεις μας ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτελέσουμε πρότυπο βέλτιστων μεθόδων στη χώρα και αυτό πρόκειται να κάνουμε".

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής του Ομίλου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ για τη ΝΑ Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, Μιχαήλ Σιγάλας επισήμανε πως "είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε επισήμως την πραγμάτωση ενός ονείρου που ξεκίνησε το 2005 και το οποίο έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά μονάδες παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο".

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, σημείωσε πως "έχουμε αναλάβει μια σημαντική μακροπρόθεσμη δέσμευση στην Αλβανία επειδή πιστεύουμε στο μέλλον της χώρας. Ως σοβαρός βιομηχανικός επενδυτής, επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε κέρδος για τους μετόχους μας, αλλά θέλουμε να το κάνουμε με τρόπο που ωφελεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και την κοινωνία".

Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε κοντά στην περιοχή Κρούγιε και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια τσιμέντου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τσιμέντου είναι μία από τις πιο σύγχρονες και ευαίσθητες ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η επένδυση ανήλθε σε 200 εκατ. ευρώ και είναι μία από τις σπουδαιότερες στη χώρα. Η συνολική δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 1,5 εκατ. τόνοι ετησίως και έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της αλβανικής αγοράς, καθώς και εξαγωγές.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

RROFTE SHOKU SALI BERISHA

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ!!

Ανώνυμος είπε...

Τιταν-ας ο Μπερίσα, ε.ε...

Δημοσίευση σχολίου