Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μπολάνος στο Top Channel

Δεν αποκλείεται να συνεργαστούμε με τη δεξιά στις επόμενες εκλογές.
Ο Βασίλης Μπολάνος είναι ο ποιο αναγνωρίσιμος δήμαρχος της Αλβανίας μετά τον Edi Rama των Τιράνων. Παρόλο που ο Δήμος της Χειμάρρας όσον αφορά τον πληθυσμό είναι από τους δευτερεύοντες όχι μόνο της Αλβανίας αλλά και του νομού Αυλώνας, η πλούσια γεωγραφική ομορφιά, η ανεκμετάλλευτη τουριστικά περιοχή, η αμφιλεγόμενη σύμφωνα με τους αλβανούς ιστορικότητα αλλά και οι μέχρι παρεξηγήσεως ασυμβίβαστη στάση στις προκλήσεις των αλβανών του δημάρχου και της κοινότητας των Χειμαρριωτών μετέτρεψαν την περιοχή σημείο αναφοράς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Το θέμα προσφέρονταν και για εσωτερική κατανάλωση γιατί ήταν ιδανικό στο να αποσπάσει την προσοχή της κοινή γνώμης από το όριο της νοθείας που έκανε κάθε κόμμα στη Αλβανία που είχε την εξουσία.

Στη αποψινή συνέντευξη στο κανάλι με την μεγαλύτερη θεαματικότητα στην Αλβανία, ο δήμαρχος Χειμάρρας και Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας απάντησε στις συνήθεις αγαπημένες ερωτήσεις των Αλβανών όπως αν είναι Έλληνες ή Αλβανοί; σε ποια γλώσσα επικοινωνών στο δήμο και στην καθημερινότητα; για ποιο λόγο αφαίρεσε τις αλβανικές πινακίδες; ποιες είναι οι σχέσεις του με την Ελληνική και Αλβανική Κυβέρνηση; Αν η δολοφονία του Α. Γκούμα είχε εθνοτικά κίνητρα κ.α. Ο κ. Μπολάνος έδωσε τις συνήθεις αυτονόητες απαντήσεις, ωστόσο βγήκαν κάποιες ειδήσεις και τις αναφέρουμε επιγραμματικά:
1. Είπε με σαφήνεια ότι η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, είχε εθνοτικά κίνητρα και υπερασπίστηκε τον τρόπο διαμαρτυρίας των Χειμαρριωτών, τις οποίες οι αλβανοί χαρακτήρισαν ακραίες, ωστόσο δεν ήθελε να δώσει διάσταση στο θέμα.
2. Κράτησε ίσες αποστάσεις από τις κυβέρνηση των σοσιαλιστών και δημοκρατικών αλλά ήταν ξεκάθαρη η προτίμηση του προς τους δεξιούς για την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας και της επικοινωνίας που είχε.
3. Δεν απέκλισε τη συνεργασία με τους δεξιούς στις επόμενες εκλογές
4. Χωρίς να το εκφράσει, φάνηκε η πρόθεση του να είναι υποψήφιος για τέταρτη φορά στο Δήμο της Χειμάρρας. Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη φορά (2000) έχασε καταγγέλλοντας τη βία και τη νοθεία. Τις δύο επόμενες φορές (2003 & 2007) κέρδισε χωρίς να ξεφύγει καμία φορά τις αίθουσες των δικαστηρίων για την αναγνώριση του αποτελέσματος. Οι επόμενες εκλογές θα είναι την άνοιξη του 2011.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου