Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Και μη χειρότερα!


Σύμφωνα με το «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής»: Τα βιβλία που διδάσκονται σήμερα στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία σύντομα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από τα βιβλία που έγραψαν οι συνεργάτες της κ. Δραγώνα για τους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης


Και μη χειρότερα! Να πούμε και εμείς με τη σειρά μας για αυτά που διαβάζουμε και για αυτούς που τα γράφουν. Υπάρχουν πολλά θέματα με τα οποία μπορείς να κρίνεις και να κατακρίνεις το Υπουργείο Παιδείας ή την κ. Δραγώνα για τις απόψεις και επιλογές τους γενικότερα και ειδικότερα για την παιδεία στην Ελληνική Μειονότητα, δε χρειάζονται όμως ανακρίβειες και υπερβολές, σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας μάλιστα όπως το «Το Παρόν της Κυριακής». Σε επικοινωνία που είχε συνεργάτης του ιστολογίου μας με τον κ. Παναγιώτη Γεωργίου  - Σύμβουλο της Υπουργού Παιδείας σε θέματα Ελληνικής Παιδείας στην Αλβανία, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Άλλωστε το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των σχολείων για την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία δεν καθορίζεται από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας αλλά από το Αλβανικό.
Στη συνέχεια το άρθρο της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής"
Καζάνι που βράζει είναι η ομογένεια της Βορείου Ηπείρου με τα καμώματα του ελληνικού υπουργείου Παιδείας.

Σαν να μην έφτανε η υποβάθμιση της υπόθεσης με τη δολοφονία του ομογενή Βορειοηπειρώτη της Χειμάρρας Αριστοτέλη Γκούμα από οπαδούς του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, που τον σκότωσαν επειδή μιλούσε ελληνικά, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τις… «μεταρρυθμίσεις» της κ. Δραγώνα, της γνωστής «καθηγήτριας» χωρίς πτυχίο που την έβαλαν υπεύθυνη για την παιδεία των Ελληνοπαίδων εξωτερικού.
Φωτιά πήραν τα βορειοηπειρωτικά μπλογκ όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι τα βιβλία που διδάσκονται σήμερα στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία σύντομα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από τα βιβλία που έγραψαν οι συνεργάτες της κ. Δραγώνα για τους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης, επειδή τα πρώτα είναι «εθνικιστικά», ενώ τα άλλα είναι… διαπολιτισμικά! Και επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το υπουργείο Παιδείας τρελάθηκε, θέλουμε να μάθουμε αν οι φήμες για αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων που έχουν σήμερα οι βορειοηπειρώτες μαθητές με τα βιβλία που γράφτηκαν για τους μουσουλμανόπαιδες ευσταθούν ή όχι.
Αναρωτιόμαστε αν, έπειτα από όλα αυτά, στα σχέδια της κ. Δραγώνα είναι και η αντικατάσταση της… θρησκείας των Βορειοηπειρωτών με κάποια άλλη, έτσι ώστε να ταιριάζουν καλύτερα τα βιβλία που έφτιαξαν μαζί με την κ. Φραγκουδάκη για τους μουσουλμάνους μαθητές.
Τι λένε για όλα αυτά οι φυσικοί προϊστάμενοι της κ. Δραγώνα; Ή μήπως οι πραγματικοί προϊστάμενοι κατοικούν σε άλλο… γεωγραφικό πλάτος;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου