Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ 2010. Ανακοινώθηκαν τα δέκα καλύτερα λογοτεχνικά εργα της Αλβανίας.


Όπως ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες και οι κριτές  επιλέγουν τα καλύτερα έργα των συγγραφέων, για την κάθε χώρα,  όπου θα λάβουν μέρος  στο Διεθνές Διαγωνισμό του καλύτερου  λογοτεχνικού έργου για το 2008-2009 και όπου θα διεξαχθεί στην πόλη της Αυλώνας στα τέλη Νοεμβρίου αυτής της χρονιάς.
Η αλβανική Ελλανόδικη Επιτροπή,  επέλεξε τα καλύτερα έργα των Αλβανών λογοτεχνών, για τις χρονιές 2008 και 2009, που θα μπουν στη δεύτερη φάση επιλογής του καλύτερου έργου, για να καταλήξουν στα τρία καλύτερα, τα οποία θα παρουσιαστούν στην Διεθνή Ελλανόδικη Επιτροπή.

Η Αλβανική Ελλανόδικη Επιτροπή, για το  βραβείο της «Βαλκανιάδας» 2010 ανακοίνωσε τους δέκα υποψήφιους που είναι: Για το 2008, οι  συγγραφείς: Μπαχρί Μυφτάρι, Μπεν Μπλούσι, Ερμίρ Νίκα, Γιουσούφ Μπουτζιόζι, Μεχμέτ Κράγια, Μιχαλάκ Κιλέρι, Ναούμ Πρίφτι, Πύρο Μίσια, Βικτόρ Τσανοσίναϊ και Βισάρ Ζίτι, ενώ για το 2009 οι: Αγκρόν Τούφα, Κιμ Μεχμέτι, Φλούτουρα Άτσκα, Ισμαήλ Κανταρέ, Κώτσιο Κώστα, Μίρα Μέξι, Οδυσσέα Κότε, Ρομέο Τσολάκου, Τεοντόρ Λίατσο και Ζιγιά Τσέλια.
Η Ελλανόδικη Επιτροπή έλαβε υπόψη όλα τα λογοτεχνικά έργα που έχουν δημοσιευτεί κατά την χρονική περίοδο 2008-2009. Τα έργα αυτά που επιλέχτηκαν θα συνεχίζουν τον διαγωνισμό στη δεύτερη φάση, όπου θα επιλεγούν οι τρεις καλύτεροι δημιουργοί από διάφορες χώρες και θα στεφανωθούν, ο πρώτος με το Τιμητικό Δίπλωμα  με το σύμβολο της Βαλκανιάδας και το ποσό των 5.000-10.000 ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου