Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η εικόνα των Βαλκανίων σήμερα σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων


Θ. Μυλωνάς: Αβέβαιη η διατήρηση της κρατικής οντότητας των Σκοπίων
Πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας η ετήσια εκδήλωση του
Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων ,προς τιμήν του διπλωματικού σώματος των Βαλκανικών χωρών και της Κύπρου, στην οποίαν συμμετείχαν δέκα επτά πρέσβεις και διπλωματικοί εκπρόσωποι των ως άνω χωρών, μαζί με τριακόσια μέλη του Ινστιτούτου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, άπαντες οι διπλωμάτες έκοψαν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες των χωρών τους.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Δρ. Θαλής Μυλωνάς, ο οποίος μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στις παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας από την Τουρκία και επανέλαβε τις καταγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, στο Ερζερούμ και της Καγκελαρίου κας Άγγελας Μέρκελ στην Κύπρο.
Ο Θαλής Μυλωνάς τέλος, παρουσίασε την σημερινή εικόνα των Βαλκανίων και κατέληξε στην πρόβλεψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών νομιμοποίησης του Κοσσόβου, το οποίο στην πορεία του για την ίδρυση της Μεγάλης Αλβανίας, θα διεκδικήσει από τη  Fyrom, την απόσπαση ή την κατάληψη με ειρηνικά ή βίαια μέτρα, του Τετόβου, οι κάτοικοι του οποίου κατά τη μεγίστη πλειοψηφία τους είναι Αλβανοί, που σημαίνει ότι, αργά η γρήγορα, θα υπάρξει κατάρρευση της
κρατικής οντότητας της Fyrom,
 γιατί εκτός των Κοσσοβάρων , έχουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της και οι Βούλγαροι.
Κατόπιν των ανωτέρω προβλεπομένων εξελίξεων ο κ. Μυλωνάς είπε, απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Πρέσβη της Fyrom,  ότι η μόνη λύση για την διατήρηση της κρατικής της οντότητας είναι:
 1. Να ενωθούν με την Ελλάδα, αφού φωνάζουν τόσο πολύ ότι είναι Μακεδόνες
δηλαδή Έλληνες ,όπως και στο παρελθόν ήταν ενωμένοι με την Γιουγκοσλαβία και
 2.Να δημιουργήσουν με την Ελλάδα ένα Δυαδικό Κράτος, όπως είχαν ζητήσει και οι Αλβανοί, κατά τη διάρκεια αποχώρησης των Γερμανικών στρατευμάτων το 1944 κάτω από μια κοινή Δούμα,  για να τους εξασφαλίζει την εσωτερική τους αυτονομία και με τον τρόπο αυτό να εισέλθουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ κτλ αφού άλλωστε αυτή είναι η πορεία όλων των Βαλκανικών χωρών.
Βέβαια η παραπάνω εξέλιξης, τόνισε ο κ. Μυλωνάς ,θα φέρει στην επιφάνεια σαν φυσικό νόμο και θα λειτουργήσει σαν ντόμινο, το Θέμα Επιστροφής της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, που εκκρεμεί στην Επιτροπή των Εξωτερικών των Μεγάλων Δυνάμεων στο Συνέδριο της Ειρήνης από το 1945, καθόσον έχουν ήδη συντελεστεί όλες οι προϋποθέσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου