Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Μπολάνου – Αγοραστού στην Λάρισα.


Εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου της Ομόνοιας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 Την Κυριακή, 27-2-2011, στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Ομόνοιας και δήμαρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του παραρτήματος των Αγίων Σαράντα Χαράλαμπο Παντέκη, τον εκπρόσωπο του συλλόγου βορειοηπειρωτών ‘’ΠΥΡΡΟΣ’’ και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο  Γιάννη Νταγιάκα με τον αιρετό περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη κατά την οποία συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός εντός και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα συζητήθηκε το πρόβλημα που παρατηρείται στην χρονοβόρα διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας η οποία στερεί από τους Βορειοηπειρώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο θεμελιώδη δικαιώματα. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα των συντάξεων του ΟΓΑ, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, με τον εξαναγκασμό των υπερήλικων δικαιούχων να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους για να μπορέσουν να την λάβουν. Ακόμη, υπήρξε μια σύντομη ιστορική ενημέρωση του Περιφερειάρχη για τις δράσεις, τις ενέργειες και τις προσπάθειες της Ομόνοιας για την υπεράσπιση του ελληνικού στοιχείου στην Βόρειο Ήπειρο. Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης, δεσμευτικέ να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Ομόνοιας που σκοπό έχουν την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού στοιχείου στην δύσκολη περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΜΠΟΛΑΝΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ. ΤΙ ΔΟΥΚΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ? ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, Η ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ. ΠΕΡΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣ ΤΟΥΣ ΓΕΟΡΓΟΥΤΣΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Ε, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 3 ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΡΑΜΑ , ΑΡΜΠΑΝΑ, ΖΟΓΚΟΥ Ι ΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ? ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΥΛΕ ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΙΦΤΙ. ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΑΥΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

..dimosies sxeseis kai tpt parapanw , i parea tis keadhomonoias stinei mixanismo karponetai kapoious neous pou lampoun ligo i einai kala pedia kai prospathei ta dika tis pedia na ta prowthisei sta komata edhw nd pasok etsi pezete twra to pexnidhi..den iparxei kaneis na paei kontra stous epagelmaties tis politikis kai tin mizas..krima to pseytiko profil kapoiwn iperpatriwtwn...elate glipste ta paparia toy giorgaki kai tou samara poulimeni...

Δημοσίευση σχολίου