Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δράσεις για την ανάπτυξη της Βορείου Ηπείρου


ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Συλλόγου Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων  
Μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, αδελφοκτόνου διχόνοιας, διαμάχης, μιζέριας και καλά οργανωμένης πολιτικής διάσπασης, ο Σύλλογος Δερβιτσιωτών Ιωαννίνων συνεχίζει αθόρυβα την εκπλήρωση των βασικών καταστατικών του σκοπών. Πεποίθησή μας ήταν εξ αρχής και παραμένει ότι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, αξίζει έστω και μετά από 20 χρόνια, ένα Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης με την οικονομική και πολιτική συνέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελληνικής και της Αλβανικής Κυβέρνησης. Ένα πλαίσιο που μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στην ευημερία των Βορειοηπειρωτών, των φιλελλήνων και φιλοευρωπαϊστών Αλβανών του Νότου, μιας περιοχής η οποία μπορεί να γίνει ο «καθρέφτης» της ανάπτυξης της ίδιας Αλβανίας σε Ευρωπαϊκά πρότυπα. Η χάραξη της οικονομικής και αναπτυξιακής στρατηγικής με το βλέμμα στο μέλλον μπορεί να θέσει τις βάσεις για να διασφαλιστεί η αειφόρος ανάπτυξη της Βορειοηπειρωτικής Επικράτειας και η επιβίωση του Ελληνισμού στην Αλβανία, μέσα σε ένα έντονο κλίμα ανθελληνισμού και εθνικής αποψίλωσης.
Οι μέχρι σήμερα πολιτικές του Ελληνικού Κράτους, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν και είναι σπασμωδικές και ενταγμένες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο οικονομικής κυρίως διπλωματίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη χωρίς «ειδικούς κανόνες» για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Από την άλλη πλευρά, διαπιστώνει κανείς εύκολα από τα στατιστικά της περιόδου 2006-2010, ότι το Αλβανικό Κράτος μεριμνεί ελάχιστα για την ανάπτυξη των «μειονοτικών» περιοχών με ιδίους δημόσιους πόρους και όταν αυτό γίνεται αφορά κυρίως την στήριξη «επιθετικών επενδύσεων» σε περιοχές φιλέτα. Η ίδια καλά μελετημένη πρακτική ακολουθείται και στην κατανομή των Ευρωπαϊκών κονδυλίων προενταξιακής υποστήριξης της Αλβανίας όπου ο λόγος απορρόφησης κονδυλίων μεταξύ μιας Αλβανικής Επαρχίας και μιας Μειονοτικής είναι 8,2 προς 1!
Ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου για το 2011, όπως ανακοινώθηκε στα μέλη μας στην φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία μας, τους νέους Βορειοηπειρώτες επιστήμονες και το, με κόπους κεκτημένο, κύρος της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας των Ιωαννίνων.
Διαπιστώνοντας στις αρχές του 2011 και μετά από επαφές με τους αρμοδίους οργανισμούς, ότι ελάχιστοι Δημόσιοι Φορείς της Ηπείρου είχαν προγραμματίσει έργα στο διασυνοριακό  πρόγραμμα «Ελλάδα – Αλβανία» με τελικό δικαιούχο τις αμιγώς ή κατά πλειοψηφία Ελληνικές Επαρχίες και Δήμους, ο Σύλλογος αποφάσισε κατεπειγόντως να αναλάβει δράση και να αντιστρέψει την κατάσταση ώστε μην πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δημιουργήσαμε γι αυτόν τον σκοπό εθελοντική ομάδα κρούσης από Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες επιστήμονες σε Ιωάννινα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βρυξέλες.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας, δείχνοντας τις πραγματικές δυνατότητες και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας όταν αποφασίζει να είναι οργανωμένη και συντεταγμένη. Υποβλήθηκαν επιτυχώς περισσότερα από 30 έργα συνολικού προϋπολογισμού που  ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ευρώ με τελικούς δικαιούχους τις μειονοτικές επαρχίες και τις περιοχές όπου υπάρχουν πυρήνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Τα έργα αυτά εντάχθηκαν σε ένα μακρόπνοο και καλά σχεδιασμένο σχέδιο ανάπτυξης καλύπτοντας όλες τις επιλέξιμες δράσεις του Διασυνοριακού Προγράμματος, πιο συγκεκριμένα:
  • Την καταγραφή και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης (φολκλορικά, παραδοσιακή μουσική, λαϊκή τέχνη, αγιογραφία, ξυλογλυπτική, λάξευση της πέτρας, καινοτόμες τεχνολογίες ανάδειξης θρησκευτικών μνημείων, κ.α.)
  • Την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας (αγρο-κτηνοτροφία, νέες  και εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας και συνεταιριστικής οργάνωσης σε Δρόπολη, Βούρκο και παράλια Ιονίου, πιλοτικές δράσεις για βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα και γαστρονομία, μελέτες για νέες μορφές και δομές οργάνωσης της επιχειρηματικότητας των γυναικών και τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων, δομές στήριξης των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε Βούρκο και Δρόπολη, κ.α.)
  • Την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη (συστήματα προστασίας εθνικών δρυμών, έξυπνη διαχείριση υδάτων, προστασία από πυρκαγιές και αξιοποίηση δασικού πλούτου, μελέτες για εναλλακτικές μορφές ενέργειας και εξερεύνηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων πράσινης οικονομίας, μελέτες προσέλκυσης επενδύσεων κ.α.)
  • Την ανάπτυξη και υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος (μελέτες ανάπτυξης των περιοχών με έμφαση στις τομεακές πολιτικές προσέλκυσης τουριστών, μελέτες οικοτουριστικών καταλυμάτων και υποδομών, υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων με καινοτόμα συστήματα κρατήσεων και προβολής, ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού κ.α.)
  • Την υγειονομική περίθαλψη και την υποστήριξη ειδικών ομάδων του πληθυσμού (δημόσια υγεία, μελέτες και δομές πρόληψης σοβαρών παθήσεων όπως ο καρκίνος,  η μεσογειακή αναιμία και τα καρδιο-αναπνευστικά προβλήματα, ειδικές δομές μέριμνας, υποδοχής και εκπαίδευσης παιδιών με νοητική υστέρηση και κινητικά προβλήματα κ.α.)
Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε για την στήριξη του εγχειρήματος την ομάδα εθελοντών και μελετητών, όλους τους φορείς από την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά που μας δέχτηκαν στην πλειοψηφία τους με ανοικτές αγκάλες: το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τους Δήμους Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Μετσόβου, τους Φορείς Δημόσιας Υγείας, τους τρείς Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της Θεσπρωτίας, και τέλος, τους Δημάρχους, Επάρχους και τους φορείς της Βορείου Ηπείρου που στην πλειοψηφία τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς πολιτικές και προσωπικές μικρότητες, συμπλήρωσαν και απέστειλαν τα απαιτούμενα έντυπα.
Σκεπτόμενοι στρατηγικά και εκμεταλλευόμενοι τους Ευρωπαϊκούς κανόνες του προγράμματος, σε όλα τα έργα προβλέψαμε την δυνατότητα επαναπατρισμού νέων έμπειρων Βορειοηπειρωτών επιστημόνων (expatriated experts) ως στελέχη/σύμβουλοι στους Δήμους και στις Επαρχίες της Βορείου Ηπείρου, προσδοκώντας στη δημιουργία ενός αρχικού πυρήνα ανθρώπων που θα δώσουν ώθηση και αναπτυξιακή προοπτική στην Πατρίδα.
Η προσπάθεια, ασχέτως με τα αποτελέσματά της, ξεπέρασε κατά πολύ και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και μας απέδειξε για άλλη μία φορά, ότι ενωμένοι έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες και δεν χρειαζόμαστε «αποκλειστικούς εθνικούς ευεργέτες» ούτε για την ανάπτυξή μας, ούτε για την εθνική μας επιβίωση. Αντιθέτως χρειαζόμαστε στήριξη χωρίς πολιτικές και προσωπικές παρωπίδες από όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων και δημοσίων αρχών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ήπειρο.
Η ευεργεσία και η αγάπη για την πατρίδα είναι στο αίμα μας, είναι παράδοση των  προγόνων μας, ασχέτως αν στον αγώνα επιβίωσης των τελευταίων 20 ετών την έχουμε «ξεχάσει», «παραχωρήσει» και την έχουν αναλάβει εργολαβικά «τρίτοι» για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες των 500 «αργυρίων» - ψήφων.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν μας ενδιαφέρει η μικροπολιτική και μεμφόμαστε την εκατέρωθεν προσπάθεια εμπλοκής του Συλλόγου στις προεκλογικές διεργασίες της 8ης Μαΐου από γνωστούς-άγνωστους ανώνυμους «δημοσιογράφους», «πικραμένους εθνικόφρονες», «εν δυνάμει πολιτευτές» και «ευεργέτες» του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ένθεν και εκείθεν συνόρων και κομμάτων. Οι καταστατικές αρχές μας είναι και παραμένουν ξεκάθαρες: καμία εμπλοκή σε πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα και στην Αλβανία. Είμαστε λίγοι για να προτάσσουμε το προσωπικό μας όφελος εις βάρος της πατρίδας. Απαντήσαμε ξεκάθαρα για την μη συμμετοχή μας στην εκδήλωση Βορειοηπειρωτικής Βραδιάς στα Ιωάννινα. Στηρίζουμε και καλωσορίζουμε προφανώς ως Βορειοηπειρώτες κάθε τέτοια εκδήλωση όπου και εάν γίνεται, αλλά εμπλεκόμαστε επίσημα ως Σύλλογος μόνο υπό τους ξεκάθαρους όρους του καταστατικού μας: απόλυτη οικονομική διαφάνεια, όχι σε προσωπικές στρατηγικές προβολής και εκδηλώσεις πάντα ανοικτές σε όλους ασχέτως μικροπολιτικών ή προσωπικών επιλογών.
Συνεχίζουμε το έργο μας χωρίς παρωπίδες, με απόλυτη διαφάνεια, ανοικτοί σε όλους και θα συνεχίσουμε παρά τις όποιες δυσκολίες. Οι αναπτυξιακές δράσεις συμπληρώνουν τις ενέργειες του Συλλόγου σε τομείς όπως η παιδεία (αναγνώριση πτυχίων βορειοηπειρωτών επιστημόνων, μελέτη ένταξης του σχολείου της Δερβιτσιάνης στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της παιδείας ομογενών), η δημόσια διοίκηση (αναγραφή ονομάτων μας στην Εφορία με λατινικούς χαρακτήρες), η κοινωνική αλληλεγγύη (δημιουργία τράπεζας αίματος, οργάνωση αιμοδοσίας για συγχωριανούς, στήριξη αναξιοπαθούντων, στήριξη βορειοηπειρωτών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), η προστασία των περιουσιών μας (στήριξη δικαστικού αγώνα για τα λιβάδια του χωριού που έχουν υφαρπαχτεί από Αλβανούς), η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία (νομικά τεκμηριωμένη μελέτη για το ερωτηματολόγιο, ενημέρωση της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας στα Ιωάννινα και των αρμοδίων φορέων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής) και οι δωρεές π.χ. ο ηλεκτροφωτισμός στο χωριό, καθαρισμός δρόμου για το Μοναστήρι κτλ.
Καλούμε όλους του Βορειοηπειρώτες να είναι ενεργοί πολίτες και ενωμένοι σε ένα κοινό σκοπό, μακριά από τις προσκολλήσεις του παρελθόντος, τον εκατέρωθεν «ραγιαδισμό», τα «μοιρολόγια», τις «εθνικοπατριωτικές» και «κομματικές» κραυγές. Η προσπάθειά μας δεν σταματάει εδώ, μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί, αντιτάσσοντας στον Οθωμανισμό της Αλβανικής πολιτικής σκηνής, μια νέα δυναμική και Ευρωπαϊκών αρχών αναπτυξιακή δύναμη.

Μετά τιμής

εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

24 comments:

Ανώνυμος είπε...

H KALITERH ANAKINOSH POY DIABASA POTE
(me synginise )
MPRAVO SAS PARADIGMA PROS MIMISI

Ανώνυμος είπε...

Εύγε συμπατριώτες και εύχομαι να υλοποιηθούν η ως άνω μελέτες άλλα ακόμα και να μην υλοποιηθούν λόγο των συνθηκών που επικρατούν αυτό δεν αφαιρεί την ευγενή και δημιουργική σας πρόθεση.Αν και ήλπιζα ότι θα δω τέτοιου είδους προτάσεις σε κάποια προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων επάρχων άλλα διαψευσθείν.Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αγκαλιάζονται από το σύνολο του Βορειοηπειρωτικού κόσμου ουδενός εξαιρούμενου. Α.Χ.

Ανώνυμος είπε...

εγώ ο φτωχός δεν κατάλαβα τι κερδίσαμε; ποιοι κερδίσαμε;

Ανώνυμος είπε...

Μώρε ρουφιάνοι Δερβιτσιώτες, αυτό παραπάει.Δεν το περίμενα να είστε κι εσείς ενάντια. Αντίς να βγήτε και να πήτε εμείς στηρίζουμε την Ομόνοια, εσείς μας βγαινετε αντίθετοι.

Ανώνυμος είπε...

oraia ola ayta vre palikaria pou grafete,ego omos thelo na do kai kana ergo na ginete...dioti san oligon pro-eklogika mou fenonte kai de mou aresei...pali foumara vlepo...
makari na kano lathos...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αναρωτιέται κανείς αν αξίζει τον κόπο να ασχολείται με τους βορειοηπειρώτες 3.55, 4.11 και 10.23! Μήπως τελικά αξίζουμε να μας στείλει κάποιος μόνο καμιά βοήθεια σε ρούχα και ποδήλατα;
Και που γράφει ότι δεν στηρίζουν την Ομόνοια και στηρίζουν τους άλλους που φάγανε μεγαλοπρεπή πόρτα στην εκδήλωση; Όλοι την Ομόνοια και τον τόπο στηρίζουν στα λόγια αν και μόνο αν τους γεμίζει την κωλότσεπη, αλλιώς ράβουν άλλη τσέπη στα δεξιά.
Ούστ!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η ανακοίνωση. Πολύ ωραία και πολύ υψηλούς στόχους. Δεν κατάλαβα όμως τι σχέση έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ με την κοινότητα της Δερβιτσιάνης. Δλδ μας λετε ότι ο σύλλογος Δερβιτσιοτών στα Ιωάννινα είναι παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;!!!
Ο σύλλογος δεν πρέπει να λησμονεί ότι προηγήθηκε ενέργειά του που ακυρώνει την καλή βούληση της παρούσας ανακοίνωσης.
Όταν του ζητήθηκε να στηρίξει την εκδήλωση πολιτιστικούς συγκροτήματος από το χωριό του και τις ελληνικές επαρχίες Αργυροκάστρου, το αρνήθηκε επιμόνως και προκάλεσε σάλο στην ίδια ιστοσελίδα. Αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς τις αντικειμενικές προθέσεις του συλλόγου. Μπορεί να αποτελέσει ένα από τα ίδια μαχαιρώματα, σε υψηλότερο επίπεδο, άρα πιο επικίνδυνα

Ανώνυμος είπε...

4.11 εισαι μεγαλος ρουφιανος και προπαγανδιστης.Ειμαι σιγουρος πως δεν στηριζεις ΟΜΟΝΟΙΑ και προσπαθεις να δημιουργισεις εντυπωσεις.Οι Δερβιτσιωτες εχουν αποδειξει ολα αυτα τα χρονια πως ειναι προπυργιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ελληνισμου.Τα ποσοστα που παιρνει το ΚΕΑΔ 20 χρονια στη Δερβιτσανη ειναι αν οχι τα μεγαλυτερα σιγουρα απο τα μεγαλυτερα στη μειονοτητα και μιλαμε για ενα απο τα πολυπλυθεστερα χωρια.Ο συλλογος Ιωαννινων απο τη στιγμη που και οι δυο υποψηφιοι ο κ.Ξερας επελεξε να ειναι απο τη Δερβιτσανη καλα κανει και δεν πεφτει στην μπλοφα των αλβανων που θελουν ενα χωριο προπυργιο του ελληνισμου διχοτομημενο.Να εισαι σιγουρος ομως πως οι Δερβιτσιωτες θα κανουν το σωστο και το εθνικο καθηκον τους οπως το κανουν σε ολη τους την ιστορια,χωρις διαμαχες και διχοτομιση,χωρις εμφυλιους και παρεξηγησεις.Μακαρι στη Δροπολη η Δερβιστανη να ειχε αλλον ενα ισαξιο συμμαχο ομως μερικες φορες παλευει μονο του ενα χωριο εναντιον ενος κοινου εχθρου.Οι υπολοιποι Δροπολιτες παντα περιμενουν την αντιδραση της Δερβιτσανης για να ακολουθησουν,περιμενουν παντα απο τη Δερβιτσανη να παραξει εθνικο εργο και οι Δερβιτσιωτες ιστορικα δεν τους εχουν απογοητευσει ποτε.Ασε λοιπον τους χαρακτηρισμους που σαν στοχο εχουν τον αποπροσανατολισμο,δεν ειναι ζωα οι Δερβιτσιωτες για να τσιμπανε στις μ@λ@κιες σου αν αυτο πιστευεις.Δεν μπορει κανεις να πει στους Δερβιτσιωτες τι να ψηφισουν,ουτε εγω που τους εχω προτυπα ουτε κανεις αλλος,εχουν αποδειξει πως πρατουν το καλυτερο για το εθνος.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασα να σου πω πως ο συγκεκριμενος συλλογος ειναι ο μονος που δεν δεχτηκε επισημα να συμβαλει στην προσωπικη προβολη του Ξερα και της παρεας του παρολο που ειναι συγχωριανοι.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη 2.18 οποιος συλλογος δεν συμμεριζεται και δεν συμμετεχει σε κατι που διαφωνει η συμφωνει σε κατι με την ΟΜΟΝΟΙΑ ειναι παραρτημα?Ασε μας ρε φιλε,βρηκες αμεσως ταμπελα σε οτι δεν συμφωνει μαζι σου.

Ανώνυμος είπε...

τα τζοβόρια των γιαννίνων δείχνουν για άλλη μια φορά ότι δεν μασάνε μία, άρα είναι ταμάμ δερβιτσιώτες. τόσο απλό είναι. δεν σπάνε την ασπίδα της Δρόπολης για να κάτσει ο κ@@λος του καθενός σε μια καρέκλα να ζεσταθεί. καλά και από όλο αυτο το κατεβατό εκεί κολήσατε;

Ανώνυμος είπε...

Magkes...oloi peripou oi dervitsiwtes einai OMONOIA...ekseresi ligoi orkismenoi kommunistes...
Mi mperdevete omws to PBDNJ kai ton kseftila to Dule me tin OMONOIA, ok?
O Dule to 2009 pire 150 psifous(apo 900 dervitsiotes pou psifisan),i klika einai mia penixri meiopsifia sti Dervitsani, parte to eidisi!!
Ki afiste ta paidia tou syllogou na kanoun ti doulia tous,mi ta mperdevete me ta politika sas !!

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνετε μια ανακοίνωση ενός συλλόγου αρκετά ενδιαφέρουσα να την κάνετε οίκο ανοχής δεν μπόρεσα να το καταλάβω.Καλά σε αυτό το άρθρο βρήκατε να λύσετε της πολιτικές σας διάφορες πόσο μ..λ..ες είσαστε........Α.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο σύλλογος αποκλείει μια πολιτιστική εκδήλωση της κοινότητάς του, όταν αποκλείει το βουλευτή τον Ξέρρα, που είναι από το χωριό του και τον ψήφισαν 500 Ντερβιτσιώτες και το κάνει αυτό επειδή ο πρόεδρος του συλλόγου κάπου δεν τα βρήκε προσωπικά με τον Καχριμάνη που τυχαίνει να είναι κουμπάρος του Ξέρρα, νομίζω ότι είναι σωστά τα σχόλια και οι αρνητικές παρατηρήσεις.
Μπορεί να πει στην ανακοίνωση ότι πρόκειται για σύλλογο των Ομονιτών Δερβιτσιωτών, ή αντιπάλων του Ξέρρα.... και να πω σωστό αυτό που λένε

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι δώσε μας και άλλα στοιχεία ανώνυμε 11.31

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τον ξέρω τον πρόεδρο, μήπως παίζεις με την φωτιά; Αμφισβητείς δηλαδή ότι οι Δερβιτσιώτες είναι Ομονοίτες κατά 85%; Δηλαδή εσείς του ΕΕΜΜ δεν είστε;

Ανώνυμος είπε...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρετε τι σας γίνετε μου φαίνεται και πάντοτε ψάχνετε αφορμές για να βγάλετε την μιζέρια και την προσωπική σας εμπάθεια , μακάρι αυτά τα οποία έχει κάνει ο σύλλογος της Δερβιτσιάνης στα Ιωάννινα και ο πρόεδρος της!!! όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο ξέρουν ποιος είναι και αν αυτά τα οποία έχει πει τα έχει κάνει, οπότε μάγκες τα κουβαδάκια σας και σε άλλοι παραλία για να βγάλετε τα μάτια σας και την κατινιά σας..

Ανώνυμος είπε...

To EEMM ειναι η ΟΜΟΝΟΙΑ μαγκες,η Δερβιτσανη ψηφιζοντας ΕΕΜΜ η ΜΕΓΑ οπως το θελετε,εχει ψηφισει και την πραγματικη ΟΜΟΝΟΙΑ.Το PS/PBDNJ θα εισπραξει απλα μια μεγαλοπρεπη ηττα στη Δερβιτσανη.
Αυτο εδειξε και ψες η συγκεντρωση του ΜΕΓΑ.
τα αλλα ολα ειναι να περναει η ωρα....
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ DULE !!!

Αλκης είπε...

Πάλι με ενημέρωσαν και βλεπω ότι τα βάλατε με το σύλλογο.
Καθαρός ουρανός με ομόφωνες αποφάσεις δεν έχει υγρασία για να φτιάξετε σύννεφα! Στα επί προσωπικού γιαννιωτικα μαγειρεία των 300 "αργυριων" θα απαντήσω μόλις βρεθώ σε σταθερό υπολογιστή κ σιγουρα μετά τις εκλογές!
Εμεις συνεχίζουμε ακάθεκτοι, αιρετικοι όπως πάντα κ αξιοπρεπείς όπως όλοι οι Δερβιτσιωτες ανεξάρτητα των οποιων πεποιθήσεων!
Μην ελπιζετε οποιο κ αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών να μας δείτε διαλυμενους κ διασπασμενους!
Την Κυριακη είναι η γιορτή των μαναδων μας, δώστε τους απο ένα λουλούδι και θυμηθείτε τι τους χρωστάμε ως γενιά, μας κάνανε ανθρώπους, επιστήμονες, καθαριζοντας την μισή Ελλαδα! Ποτε όμως δεν έχασαν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους ούτε για ένα ψήφο, ούτε για ένα πεντοχιλιαρο! Ας έχουμε Αυτά τα πρότυπα και Όχι τους πατριδοκαπηλους που μας θυμούνται οπότε στήνουν κάλπες! Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια μας θεωρούν πρόβατα, πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κατώτερης νοημοσύνης, οι ίδιοι που χρειαστηκαν 20 χρόνια για να κάνουν ένα απόλυτο τίποτε για εμάς.
Την πατρίδα δεν την αγαπάει κανείς πέρα απο εμάς τους ίδιους!
Και αν ενοχλουμε κάποιους σημαίνει ότι πετύχαμε ψαχνό! Και αυτο μας δίνει έξτρα δυνάμεις για να συνεχίσουμε!
Καλη ψήφο! Και ο λαός πάντα ψηφίζει έξυπνα! Να είστε σίγουροι!

Υ.Γ. Οι άνωθεν απόψεις είναι προφανως προσωπικές.

Ανώνυμος είπε...

Εξισορροπήσου Άλκη,
Ως καινούργιος επιστήμονας, όπως λες, παίρνεις από παντού ερεθίσματα, εθνικά, κοινωνικά, προσωπικά, πολιτικά, επιστημονικά, τα βάζεις σε ένα χαβάνι και προσπαθείς να βγάλεις λάδι.
Εύχομαι οι Δερβιτσιώτες των Ιωαννίνων να βρουν ενωτική και κοινή γλώσσα και πιστεύω σ΄αυτό, όπως θα ήθελα πολύ το ίδιο ενωτικό μήνυμα να μεταφέρονταν και στη γενέτηρά τους. Οι αντιδράσεις σου όμως δείχνουν ότι αποκλείουν από το σκοπό αυτό. Δείχνει ότι ο σύλλογος δεν γίνεται για να πετύχει την συγκεκριμένη προσδοκία, αλλά για να επιτεθεί σε κάποιους. Με μαθηματική ακρίβεια μια τέτοια συμπεριφορά οδηγεί στα ίδια μέχρι τώρα σκ....

Άλκης είπε...

Τι σε πείραξε ανώνυμε/η 10.50 στην συμπεριφορά; Απόρια έχω. Να μου πεις και το whois σου επίσης. Και μην ανυσηχείς, εμείς θα πίνουμε καφέ με όποιον και αν "κερδίσει", αλλά και με αυτόν που θα "χάσει".

Καλό βόλι αν ψηφίζεις στην πατρίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Χτες στη προεκλογική συγκέντρωση του Δ. Μαλιούκη, υποψηφίου του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Δερβιτσιάνη, την απουσία του Ντούλε και των υπολοίπων πρωτοκλασάτων στελεχών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αντικατέστησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ο περίφημος Ριζοπουλος.
Είχαν στήσει και σενάριο. Με το που μπήκε στην αίθουσα ο Ριζ. (αφού η συγκέντρωση είχε αρχίσει) ο Μαλιούκης από το Βήμα τον χαιρέτησε. Οι Δερβιτισώτες σηκώθηκαν στο πόδι και τον υποδέχτηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες (όπως κάποτε τον Χότζα και αργότερα τον Νάνο, Μέτα και Μπερίσια). Σαν στο σπίτι του πλέον, ο "αρχιδ-ιπλωμάτης" της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο με υψωμένη τη φωνή διάλεξε "να καθίσει αριστερά για να τον δουν οι άλλοι", όπως είπε χαρακτηριστικά. Εννοούσε τους άλλους Έλληνες που δεν στηρίζουν την επιλογή του, τον Μαλιούκη, αλλά το Μπαρούτα, τους οποίους, ο αρχιδ-ιπλωμάτης, στα μέτρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ -ΚΕΑΔ τους σφραγίζει δεξιούς.
Αφού κάθισε λίγο στην αίθουσα ο Ριζόπουλος σηκώθηκε να φύγει. Ζήτησε να πει κάτι. Έκανε πώς το ξέχασε και έξυσε λίγο το κεφάλι. Οι παρόντες Δερβιτσιώτες στην αίθουσα σηκώθηκαν ξανά στο πόδι και άρχισαν τις ζητωκραυγές. (Parti-Enver jemi gati kurdoherë...!!!)
Έφυγε νωρίς ο Ριζόπουλος γιατί το μυρίστηκε ότι στην αίθουσα υπήρχαν κλούφια αυγά. Μα οι Δερβιτσιώτες δεν τα είχαν γι΄αυτόν. Τα είχαν για το Ντούλε, ο οποίος το μυρίστηκε από πολύ μακριά και δεν πάτησε στο κεφαλοχώρι. Ο Γενικός Πρόξενος πάντως έφυγε πολύ ικανοποιημένος. Αν ο Ντούλες θα έπαιρνε από τους Δερβιτσιώτες τα κλούφια αυγά, αυτός πήρε τα χειροκροτήματα...!!!
Τώρα, τι δουλειά έχει σε μια προεκλογική συγκέντρωση ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας; Γιατί στηρίζει μονομερώς την μία πλευρά των Ελλήνων; Και δεν το κάνει για πρώτη φορά. Πάει στο Πωγώνι, τη Βόδριστα, το Βουλιαράτι, στα βουρκοχώρια. Καλεί στο γραφείο κόσμο και του λέει να στηρίξουν το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ γιατί οι άλλοι (το ΜΕΓΑ) είναι, - κατά τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, - προδότες !!!! Έλεος ! Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γενικός Πρόξενος με βρώμικα, ή ξεπλυμένα χρήματα στηρίζει τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τα πέντε λεωφορεία, που ναύλωσε από Αθήνα ο μαραγκός ο Κύρος από την Πολύτσανη για να έρθουν ψηφοφόροι την Κυριακή τα πλήρωσε ο Γενικός Πρόξενος..
Περίεργο είναι ότι το ΜΕΓΑ δεν αντιδράει γι΄αυτή την κατάσταση. Υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι όπου πηγαίνει και ότι στηρίζει ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας βγαίνει το αντίθετο....!!!
Πάντως ούτε αυτή η λογική δεν πρέπει να τους σταματήσει για να μη καταγγείλουν τον Γενικό Πρόξενο γι΄αυτές τις διασπαστικές ενέργειες που διαπράττει, για το γεγονός ότι έτσι εμψυχώνει μίσος και απογοήτευση στους Έλληνες για την επίσημη Αθήνα. !!!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Δ ε ν επιτρέπεται 'στην τωρινή κατάσταση της Shqiperia να τρέφεται και να διατηρήται η ιδέα και η προσδοκία(ή,πιθανότατα,η ιδέα τ η ς προσδοκίας;)μιας π λ ή ρ ο υ ς ένταξης 'στην Ε.Ε.Οι φασιστικές διαδικασίες και διεργασίες και,κυρίως,η φ α σ ι σ τ ι κ ή(βλ.σωβινιστική-ουτσεκάδικη) νοοτροπία αποτελεί το ε ν α ρ κ τ ή ρ ι ο σημείο και την α κ ρ ο τ ε λ ε ύ τ ι α λέξη της υπόθεσης που ονομάζεται ''Αλβανία'' α λ λ ά κ α ι ''Κόσσοβο''.Ή δ η,η προσπάθειά των να αναβάλουν την απογραφή του εντοπίου ελληνικού στοιχείου,τόσο ζ ω τ ι κ ο ύ 'σε πολλές περιοχές,έχει καταδειχθή και καταγραφή 'στη σ υ ν ε ί δ η σ η πολλών σ υ μ π α τ ρ ι ω τ ώ ν από την Ελλάδα -ό χ ι μ ό ν ο ν ομογενών Ελλήνων- π ρ ό σ κ ο μ μ α και ε π ι σ τ ρ ο φ ή 'σε ένα αναπαλαιωμένο και δ ρ ι μ ύ τ ε ρ ο χοτζικό περιβάλλον.

Η ουσία για έναν ακραιφνή Έλληνα,εδώ,είναι ένα νέο πνεύμα Ζέρβα που θα αρνείται τη δ ε ι λ ί α και θα ενδίδη.

Οι λεγόμενοι ''Αλβανοί'' είναι ένας πληθυσμός εξ ολοκλήρου ά ν ε υ ε θ ν ι κ ή ς ταυτότητας και οι προσπάθειες του κ.Κανταρέ καθίστανται γραφικότητες εκ προοιμίου.Έ χ ω μία σχετική γνώση περί των γραφομένων των και σας ομιλώ.Αγωνιούν μέσα,α κ ό μ η,και από το βιοπορισμό να εύρουν κάποιες ρίζες ε θ ν ο λ ο γ ι κ έ ς 'σε διεθνές επίπεδο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και το μόνο πράγμα που επιτυγχάνουν είναι να ''οξύνονται'' υπό νεφελώδεις ιστοριούλες ''πανιλλυρισμού-παναλβανισμού''.Αν και γνωρίζουν πως είναι αναξιόπιστοι και αστοιχείωτοι με τα λεγόμενα και προωθούμενά των προκειμένου να καταλήξουν 'σε κάποιο κοινώς αποδεκτό ιδεολόγημα σχετιζόμενο με την καταγωγή των και παρότι η σχετική επιστημονική έρευνα προχωρεί και ανακαλύπτει,εκείνοι μένουν επί τα αυτά και επιμένουν να αναμηρυκάζουν παρωχημένα στοιχεία και αμφίβολες π ρ ω τ ο γ ε ν ε ί ς πηγές.Η Ελλάς δεν έχει από το να εκμεταλλευθή το συγκεκριμένο γεγονός της εθνοταυτοτικής των α φ α σ ί α ς και ά ρ ν η σ η ς αλλά και μ ι σ α λ λ ο δ ο ξ ί α ς και να ενισχύση παντί σθένει τους λεοντόκαρδους και ανυπότακτους α δ ε λ φ ο ύ ς Β ό ρ ε ι ο υ ς Η π ε ι ρ ώ τ ε ς.Η Χειμάρρα είναι το άφθαρτο πρότυπό μας για το σήμερα -κ α ι για ε μ ά ς τους Ελλαδίτες- και η ένδοξη Μοσχόπολη -για να μ η λησμονούμε τι είναι τι και ποιος είναι ποιος ι σ τ ο ρ ι κ ά και π ο λ ι τ ι σ μ ι κ ά- ο βασιλικός μ α ς κήπος.

Οι περιοχές σας,αδελφοί,είναι γ η ε λ λ η ν ι κ ή και δεν εγκαταλείπεται για το τίποτε,ούτε είναι εφικτό να κατέχεται παρανόμως και δολίως.Ό λ ε ς και είναι,δε,π ο λ λ έ ς,πέραν της προπαγάνδας που υφίστασθε από τους ''γείτονες''.

Δημοσίευση σχολίου