Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ιδιωτικοποιούνται οι δύο υδροηλεκτρική σταθμοί της Μπίστριτσας.


Το Υπουργείο Οικονομικών της Αλβανίας προετοίμασε σχέδιο νόμου, για την ιδιωτικοποίηση των υδροηλεκτρικών σταθμών. Σε πρώτη φάση θα πουληθούν τέσσερεις μικροί σταθμοί συνολικής ισχύος 77 MW, μεταξύ αυτών και οι δύο του ποταμού Μπίστριτσας στην περιοχή του Δελβίνου.  Η Αλβανία είναι από τις πιο πλούσιες ενεργειακές χώρες στην περιοχή αφού η μεγάλη παροχή των ποταμιών και οι μεγάλες υψομετρικές διαφορές της δίνουν τη δυνατότητα να καλύψει σχεδόν όλη την εσωτερική κατανάλωση από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς ενώ στις καλές χρονιές (με πολλές βροχοπτώσεις – χιονοπτώσεις) περισσεύει και για εξαγωγή.
Οι πολλές ανεκμετάλλευτες ακόμα περιπτώσεις, είχαν γίνει αφορμή σκανδάλων κυβερνητικών στελεχών όπως αυτή του πρόεδρου του LSI Ilir Meta, που του κόστισε τελικά τη θέση του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και του υπουργείου Οικονομικών και Ενέργεια που κατείχε στη συγκυβέρνηση του με το Sali Berisha.
Τα συνολικά ετήσια έσοδα από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς στην Αλβανία ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ ενώ οι δύο μικροί (για τα δεδομένα της Αλβανίας) σταθμοί της Μπίστριτσας έχουν έσοδα 10 εκ. ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη», μεταξύ των ενδιαφερομένων για τους δύο σταθμούς της Μπίστριτσας είναι και ο πολύ γνωστός Βορειοηπειρώτης επιχειρηματίας Βασίλης Νάτσης.

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

tha ta fane olla o Metas me ton Berisa.Fobame oti tha mas paroun kai ta spitia mas kai tha mas dioksoune apo ta meri mas.

telpiero anagnostis είπε...

ilikrina den katalava pio to egklima.. i apopsi mou einai na idiotikopiithoun ta panta,giati alios tha mas faei o skoros.. k sto finale oi monoi pou plironoun ta panta k tous pantes stin alvania eimaste emeis k as min zoume ekei.. ap to vora exoune kati xronakia na pernoun xrimata gia tis ekei deko h kano lathos boreiohpeirwth..? makari na ginei i agora ap ton vasili k na ''niosoume'' kapos pio isixoi....

AL1973 είπε...

Πιος είναι ο Βορειοηπειρώτης επιχειρηματίας Βασίλης Νάτσης:Από πού είναι;

Ανώνυμος είπε...

o Βασίλης Νάτσης είναι επιχειρηματίας Βορειοηπειρώτης από την Κακαβιά που έχει το νερό "GLINA", την αντιπροσωπεία της Αmstel, Heineken,Pepsi, Ήβη, αλλά και πολλές άλλες εταιρείες στην Αλβανία και πρόκειται για νέο επιχειρηματία (42χρονών) και μακάρι να αγοράσει τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς "Βistrica" 1 & 2....
Με λίγα λόγια... είναι δικός μας άνθρωπος...

ΒΕΛΙΑΧΟΒΟ Β.ΗΠΕΙΡΟΣ είπε...

Βασίλης Νάτσης και στο Βελιάχοβο.Μακάρι να την αγοράσει....1)Θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο σύστημα της ενέργειας 2)Θα προσέχει τα μειονοτικά χωριά για να μην κόβετε το ρεύμα.3)Θα μήνουν τα λεφτά τον τόπο μας και 4τον θα ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα γιατί το έχουν κάνει κρατική οικογενειακή επιχείριση.

Δημοσίευση σχολίου