Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΙ


Σχετικά με το χρόνο κατάθεσης δικαιολογητικών για την πρόσβαση των Ομογενών Βορειοηπειρωτών στα ελληνικά ΑΕΙ, η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής εξετάσεων διευκρινίζει:
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των Ελλήνων του εξωτερικού κατατίθεντο τα προηγούμενα έτη στο Υπουργείο Παιδείας από τους υποψηφίους, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, από 1η έως 10 Ιουλίου.
Με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου φέτος, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού,  να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από όποιο σημείο και αν βρίσκονται.

Με σχετική υπουργική απόφαση έχει ρυθμιστεί να κατατίθενται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους εισαγόμενους στις Γραμματείες των Σχολών ή Τμημάτων εισαγωγής τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι την προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, αφού απαιτείται σε αυτό να συμπληρώνεται ο βαθμός πρόσβασης ο οποίος αναγράφεται στον τίτλο απόλυσής τους.
Επειδή ενδέχεται να υπάρξει αδυναμία συμπλήρωσης του βαθμού πρόσβασης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση και συμφωνία με τις Διπλωματικές μας Αρχές στην Αλβανία, τόσο για την έγκαιρη έκδοση των απολυτηρίων τίτλων των Ομογενών από τα σχολεία της χώρας,  όσο και για τη δυνατότητα υποβολής των μηχανογραφικών τους δελτίων. 

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορείτε να πείτε ότι παρενέβη ο Ξέρρας στο συνάδελφό του Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας και το θέμα λύθηκε; Τόσο κακία υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

kurie boreioipiroti thelw na sas rwthsw an kserete tipota sxetika me ths ekloges sth finiki?????
pote tha ksanaginoun??

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 4.24 λαθος.Η Κωνσταντινα παρενεβη,οχι ο Ξερρας.Αυτη ντε που,που τη βρισκεις,που τη χανεις πακετο με τον Γκατζογιαννη.Ειναι ειδικη σ'αυτα!!!Αυτος παλι ο Γκειτς απο persona non grata για τον Μπερισα,εγινε τωρα κολλητος του.Τι θα δουμε αλλο;

Δημοσίευση σχολίου