Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αλβανία: Η αντιπολίτευση επιστρέφει στο Κοινοβούλιο


Ruci: O Basha πρέπει να πάει φυλακή για την υπογραφή της συμφωνία με τη Μπακογιάννη
Το σοσιαλιστικό κόμμα (SP) αποχωρεί από τη στάση του, να αλλάξει το Σύνταγμα, και ομιλεί για διαφορετική σχέση με την  πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του με έναν νέο κανονισμό.

Η πολιτική πορεία της αριστεράς δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Έντι Ράμα λίγες ώρες πριν από την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, σε μια συνάντησή του με τους σοσιαλιστές βουλευτές.

Ο Ράμα δήλωσε ότι  θα συμμετάσχει σε κάθε ψηφοφορία και  θα ψηφίσει τους νόμους που βελτιώνουν το Σύνταγμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκπλήρωση των 12 συστάσεων της ΕΕ θα αποτελέσουν την προτεραιότητα του κόμματός του.

Σε αυτή τη μεγάλη στροφή της αντιπολίτευσης, ο Ράμα επεσήμανε την ανάγκη της αλλαγής του Διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, του προέδρου του ανώτατου κρατικού Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Διαμεσολαβητή, δηλώνοντας  τη θετική ψήφο σε κάθε υποψήφιο που προτείνεται από τον πρόεδρο.

--
Πηγή: alsat.tv

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας περιόδου της βουλής μίλησαν ο πρωθυπουργός Sali Berisha, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Gramoz Ruci (υπενθυμίζουμε πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής), ο πρόεδρος του LSI, και ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΚ Astrit Patozi.  O Ruci που είναι ταυτόχρονα και ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στο νέο Δήμαρχο Τιράνων Lulezim Basha, λέγοντας ότι θα έπρεπε σήμερα να ήταν φυλακή για την αντεθνική συμφωνία που είχε υπογράψει με τη Ντόρα Μπακογιάννη για τα θαλάσσια σύνορα με  την Ελλάδα   

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

http://vorioipirotis.blogspot.com/
Η Βόρειος Ήπειρος ήταν, έιναι και θα είναι ΕΛΗΝΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

O KOLLITOS TOU DULE DEN EINAI AYTOS O RUCI ???
SIGA SIGA AYTOI OI DYO THA EPANEKSETASOUN KAI TA XERSEA SYNORA,KAI TO "TSAMIKO" , WS FLEGON ETHNIKO (ALVANIKO) THEMA...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Η συμφωνία υπογράφικε απο την πολιτική ηγεσία της αλβανίας και ακυρώθηκε απο το συνταγματικό δικαστήριο μετα απο προσφυγή της αντιπολήτευσης

Ανώνυμος είπε...

Ftine propagandisti (5:47) an diavaseis to tilegrafima tou amerikanou presvi tha katalaveis oti kai o mperisa ithele tin akyrwsi tis symfwnias!

Ανώνυμος είπε...

den me noiazei, panakrive 8-51, oute o Berisha oute o Rama oute o Ruci, oute o kathe allos poustis alvanos politikos.
kai oute o karagkiozis o amerikanos.ego ta xalia mas vlepo.
mas zalise ta @@@@@ o dikos sou o Dule oti o Berisha exei tous tsamides sto synaspismo tou kai gi ayto paei aristera...twra pou oi aristeroi prokyptoun xeiroteroi tou Berisha ti tha kanei ???tha meinei synetairos me tin ALEANCA KUQ E ZI ??? OEO ???
einai polla ta lefta !!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε μεγάλε 1.10 αν αποφασίσει ο Ντουλες να κατέβει ανεξάρτητος πόσους ψήφους θα του φέρεις απ την Ελλάδα για να βγάλει βουλευτή; Η μήπως είσαι και εσυ απ αυτούς που δεν θέλει πολιτική εκπροσώπηση; Αν ήταν η πολιτική και η διπλωματία εύκολη δεν θα ήταν επιστήμη. Θα την διδασκομαστε στα καφενεία. Άντε κάντε μας τη χάρη όλοι που μόνο χολη ξέρετε να βγάζετε. Λεχριτες . Αφου δεν σας αρέσει ο Ντουλες οργανωθειτε να τον κερδίσετε ή αλλιώς φτιάξτε στρατό να απελευθερωσετε την πατρίδα. Απο χαμπερια χορτάσαμε..

Ανώνυμος είπε...

kapia stigmi kapoioi pou gnorizoun tha milisoun gia tis sinthikes pou o dule ekane simaxia me rama. twra apla diapseydhonte ola ta epixeirimata tou gia simaxia me to fileliniko ps...

Ανώνυμος είπε...

A, EPEIDI DEN TON PSHFIZOUN OI ELLHNES PAEI NA PAREI APO TOUS ALVANOUS E ???
ME TO AZHMIOTO FYSIKA...MOU DEINEIS PSHFOUS...SOU KATHOME OPOTE THES...XA XA XA XA !!!AYTH DILADI EINAI H "POLITIKH EPISTHMH" TOY DULE SOY????
STHN POLITIKH OTAN DEN SE THELOYN (DEN SE PSHFIZOYN), FEYGEIS MAGKA, KI ERXETE ALLOS, AYTO EINAI APLH DHMOKRATIA, TON DIKO SOY THA TON PAROYME SHKOTO KATHOS DEIXNOYN TA PRAGMATA,KAI MAZI ME AYTON KAI KATI LAMOGIA SAN ESENA...

Ανώνυμος είπε...

Όταν μίλησε ο Ρούτσι ήταν ο Ντούλε στη βουλή για να ακούσει πωςο Μπάσια έπρεπε να είναι φυλακή για την αντιεθνική συμφωνία με την Ελλάδα; Όσο αφορά το θέμα γιατί πάει ο Ντούλε με το Ράμα είναι ξεκάθαρο ποια. ..................(αφαιρέθηκε)............................., έμεινε στην πολιτική απάτη και για κάποιο χρόνο. Όχι για τίποτα άλλο... απλά να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Ανώνυμος είπε...

voreios hpeiros? h katines,tora kai sto internet live! ntropoi se oloys mas.exoyme oti mas ajizei aytoi hmaste.ta filia moy sta koytavia.................................................

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11.19 σ ευχαριστώ που με λες λαμογιο γιατί αν δεν είσαι λαμογιο δεν κανεις τίποτα. Σε τρώει η Ψάθα. Ελπίζω λοιπόν να πιάσει η ευχή σου και κάποια στιγμή να γίνω και εγω. Λες ότι δεν σου φτάνουν οι ψήφοι σου και παίρνεις απ τους Αλβανούς. Οι Βορειοηπειρώτες σοσιαλιστές δεν είναι Αλβανοί φίλε, αν το 2009 δεν είχαμε στραβώσει απ αυτο και είχαμε γίνει μια γροθιά θα χαμένη βγάλει τουλάχιστον 3 βουλευτές και θα ελεγχαμε εμείς την κυβέρνηση. Ή δεν θα σου άρεσε; Δεύτερον η συνεργασία δεν έγινε γιατί ήταν φιλέλληνες στο PS αλλα γιατί υπήρχε με βάση τον εκλογικό νομο ανάγκη συνεργασίας ( αλλιώς δεν θα είχες επιτροπές πουθενά και ήθελες και σχεδόν το διπλάσιο αριθμό ψήφων να βγάλεις βουλευτή, αφου ο νόμος έγινε μόνο για να διαλύσει τα μικρά κόμματα ) και με βάση τα τότε δεδομένα δεν μπορούσες να συνεργαστεις με το PD αφου είχε στο συνασπισμό το κόμμα των τσαμηδων. Τι θα λεγες τότε; Για φαντασου τίτλους στις ελληνικές εφημερίδες το ελληνικό κόμμα σε συνεργασία με τους τσαμηδες.. Το λιγότερο κακο επιλέγεις πάντα, αφου οι δικοί μας αδιαφορούν και δεν έρχονται να ψηφίσουν ώστε να μην έχουμε ανάγκη κανέναν. Τρίτον, λες ότι δεν το ψηφίζει ο κόσμος. Να σου θυμίσω ότι το ΚΕΑΔ πήρε 8 επαρχίες.. Ο Ντουλες είναι πρόεδρος άρα πιστωνεται και τη νικη. Άρα αν θες να τον διώξεις θα πρέπει να πείσεις τον κόσμο. Ή αλλιώς να πάρεις τα όπλα. Και στα δυο αν το κααφερεις είμαι μαζι σου. Μέχρι τότε , κατσε απλά εδω να βριζεις και να διασπας. Μια Χαρα δουλεια είναι και αυτη.

Ανώνυμος είπε...

kara gkiozi 6-38...
1- to poios tha kyverna tin Alvania as to apofasisoun oi alvanoi...den einai diki mas doulia.
2- eseis den mporeite na elegksete ton eayto sas, poia kyvernisi tha elegxate ???
3- oi sosialistes stin EEM einai ellines.Htan ellines omos kai otan tous vrizate kai tous legate prodotes,dourious ippous tou SK,pilio gousides klp...einai omos kai xaivania nomizontas pos tora pou ginate oloi mazi ftiaksane ti viografia tous...tora kaloi einai oi psifoi tous e??
4- kamia eparxia den kerdise o Dule kai to PBDNJ,tis kerdise to PS-PBDNJ,(diladi eseis oi yperpatriotes synergazomenoi me tous prodotes tou PS).An den eixate to organomeno PS mazi sas ena megalo mideniko tha pernate...Sto Bourko eixate symmaxous kai tous kai tous tsamides alla kai tin Aleanca kuq e zi....
5- tora pou oi kuq e zi proekypsan me to diko sas PS ti tha kanete tha meinete me ekeinous ???....idomen...

Ανώνυμος είπε...

omos kai otan tous vrizate leei o KARA gkiozis 11.20
ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΕΚΑΝΕΣ??????(ΑΠΟΡΙΑ)
Α ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑ ελληνες ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ???????(ΑΠΟΡΙΑ)
ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ (ΑΠΟΡΙΑ)
ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΟΙ ΜΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ?/
ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΟΛΛΥ ΠΑΝΕ (ΡΩΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ πανηγυρι) ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ............

Ανώνυμος είπε...

dule thee vasta tin p.a.e.

Ανώνυμος είπε...

Πολλες αποριες σου μαζευτηκαν 11-57 κι ας μη δειχνεις και τοσο ασχετος...
Οταν λοιπον εσεις βριζατε και κυρισσατε εχθρους και προδοτες οσους διαφωνουσαν με την κλικα σας, εγω εκανα οτι κανω και τωρα...φωναζα για ενωτητα..
Δεν ειμαι ΜΕΓΑ ελληνας αλλα απλως ελληνας,και δεν συνεργαστηκα ποτε με κανεναν αλβανο...μου φτανουν οι συμπατριωτες μου.
Δεν ψηφισα ουτε θα ψηφισω ποτε μου κανενα αλβανικο κομμα (ουτε το ΚΕΑΔ σου, απο τη στιγμη που παρατησε τα ιδανικα μας για μια χουφτα αλβανικους ψηφους,μια βουλευτικη καρεκλα η ενα υπουργειο..)προτιμω να απεχω η να μαυριζω το ψηφοδελτιο.
Οι εκλογες αρχηγου και προεδρειου απο τη βαση ενος ενιαιου πολιτικου ελληνικου (αποκληστικα ελληνικου)φορεα,
ειναι η πλεον δημοκρατικη λυση και θα υποστιριζα οποιονδηποτε διαλεξει ο λαος με αυτον τον τροπο.Την αυτοδιορισμενη κλικα του ΚΕΑΔ δεν την αναγνωριζω.
Δεν ξερω και δεν ενδιαφερομαι για τον Ξερα,ουτε για τα πανηγυρια που αναφερεις..
Το "ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ" ειναι η καλυτερη (μεχρι στιγμης) ιστοσελιδα,κι αυτο που θα παθει ειναι η συνεχεις αναγνωριση απο ολους τους βορειοηπηρωτες.( Αφου δεινει δικαιωμα και σε κοντοφθαλμους τυπους οπως εσυ, να πει ο καθενας τη στραβομαρα του...)
...Α, και δεν με πολυνοιαζει αν θα παθω κατι εγω προσωπικα,με τους σημερινους "ηγετες", και με ανθρωπους οπως εσυ ομως, η Βορειος Ηπειρος θα παθει σιγουρα μεγαλη ζημια.
καληνυχτα !!

Δημοσίευση σχολίου