Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κεφαλογιάννης: Τι κρύβει η σιωπή της Κυβέρνησης στο ζήτημα της απογράφης των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία;


Τους λόγους που η κυβέρνηση Παπανδρέου σιωπά μπροστά στο μεγίστης εθνικής σημασίας ζήτημα της απογράφης των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία ζήτησε από την κυβέρνηση να πληροφορήσει την Βουλή και τον Ελληνικό λαό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλέιου Μανώλης Κεφαλογιάννης. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Εξωτερικών έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία,
Επειδή:
1. Η Αλβανία εξαναγκάστηκε να παρατείνει έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου την απογραφή πληθυσμού κάτω από τις έντονες αντιδράσεις, ακόμη και ξένων ουδέτερων παρατηρητών, για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία.

2.Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υπάρχει μεγάλη έλλειψη επαγγελματισμού των απογραφέων, αρκετοί πολίτες, δηλώνουν ότι κανείς δεν παρουσιάστηκε να τους απογράψει, οι απογραφείς εργάζονταν μόνο τα πρωινά και συμπλήρωναν τα έντυπα με μολύβι σε καφενεία ή και στα σπίτια τους
3.Ειδικα στην περίπτωση των Βορειοηπειρωτών, οι απογραφείς, κατά πλειοψηφία κρατικοί υπάλληλοι, σε ελάχιστες περιπτώσεις εμφανίστηκαν στα σπίτια των συμπατριωτών μας και τις περισσότερες φορές συμπλήρωναν από μόνοι τους τα έντυπα.
4. Η Ελληνική κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου σιωπά «εκκωφαντικά» και απουσιάζει χαρακτηριστικά από τα όσα γίνονται στην Αλβανία, ενώ θα έπρεπε ως κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προστατεύσει καλύτερα τους Βορειοηπειρώτες, στην κοινή Ευρωπαϊκή προσπάθεια να γίνει στην Αλβανία μια σωστή απογραφή.
5.Η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», δηλώνει πως η απογραφή με τον τρόπο που διεξάγεται είναι αντεθνική, αντισυνταγματική και έχει αποτύχει. Προτείνει δε, να γίνει μια άλλη απογραφή, όπου θα καταγραφούν και οι περιουσίες σε όλα τα Αλβανικά εδάφη, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει ποια εδάφη θεωρεί Αλβανικά.
6.Μετατεθηκε αιφνιδίως από την Κορυτσά ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, ο οποίος πράττοντας το πατριωτικό και υπηρεσιακό του καθήκον σε εκδήλωση της οργάνωσης «Ομόνοια», είχε προτρέψει τους Βορειοηπειρώτες να απογραφούν δηλώνοντας την ελληνική εθνικότητά τους.
7. Οι Βορειοηπειρώτες δηλώνουν ότι στη θητεία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος «έκανε πραγματικότητα την ανάδειξη και καταγραφή των Ελλήνων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας στην περιοχή», μέσα στα πλαίσια της πρόσφατης και ιστορικής σημασίας απογραφή της Αλβανίας που συνεχίζει να διεξάγεται. Και ότι «επέτυχε να αναδείξει στο δημογραφικό χάρτη της Αλβανίας το ελληνικό στοιχείο της Κορυτσάς, καθώς η περιοχή δεν ανήκε στις επίσημα αναγνωρισμένες «μειονοτικές ζώνες».

Ερωτασθε έναντι ποιων μυστικών δεσμεύσεων, η κυβέρνηση «όλων των Ελλήνων» ΓΑ Παπανδρέου σιωπά μπροστά στο μεγίστης εθνικής σημασίας ζήτημα της απογράφης των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου