Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το εθνικιστικό «καραβάνι» της Αλβανίας γυρίζει στα Σκόπια


Spahiu: Πρέπει να ενωθούν οι Αλβανοί το συντομότερο δυνατό
«Οι Αλβανοί πρέπει πρώτα από όλα να ενωθούν, πριν ενταχθούν στην ΕΕ. Η Αλβανία επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ. Εμείς επιδιώκουμε να πάνε μαζί η ένωση των Αλβανών και η ένταξη  τους (στην ΕΕ)», δήλωσε ο Κρέσνικ Σπαχίου, ο οποίος επισκέπτεται πόλεις των Σκοπίων όπου πλειοψηφούν οι Αλβανοί.


Στην επίσκεψή του στην πόλη Στρούγκα, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας Κόκκινο Μαύρο» συναντήθηκε  με ομάδα διανοουμένων Αλβανών και στη συνέχεια έδωσε διάλεξη στο τμήμα Οικολογίας του αλβανικού πανεπιστημίου του Τέτοβου, όπου την ομιλία παρακολούθησαν  εκπαιδευτικοί, φοιτητές και περίεργοι πολίτες της πόλης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του εκθείασε τη θέση των Αλβανών σε όλα τα γεωγραφικά τμήματα των Βαλκανίων.

«Σήμερα είμαστε στη Στρούγκα, αύριο θα είμαστε στο Μοναστήρι, το Μοναστήρι του αλβανικού αλφαβήτου, μετά στην Γκόστιβαρ, στην Οχρίδα στο Τέτοβο… Τα παιδιά μας επισκέπτονται  τις ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο κ.α. αλλά δεν επισκέπτονται την Στρούγκα, το Μοναστήρι κλπ. και δεν γνωρίζουν  τις γεωγραφικές περιοχές της Αλβανίας», είπε ο Σπαχίου.

Ο πρόεδρος της εθνικιστικής αλβανικής οργάνωσης αναφέρθηκε στην κατάσταση των Αλβανών και στο άλυτο ζήτημα της ένωσης όλων των Αλβανών.

«Σήμερα διανύουμε μια πολύ σημαντική περίοδο και μέσα  σε αυτή πρέπει το αλβανικό ζήτημα να επιλυθεί ή με τα όπλα ή με την διπλωματία; Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, δεν υπάρχει περίπτωση παγκοσμίως που να έχει εμποδιστεί η ένωση, η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα συμφωνιών. Αυτές όμως ( οι συμφωνίες) εξαρτώνται από τους πολιτικούς ή την πολιτική, η οποία, όμως, δεν είναι πρόθυμη να ακολουθήσει μια τέτοια πορεία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς το ακροατήριο ο πρόεδρος της «Αλβανικής Συμμαχίας» τόνισε:

«Ζούμε σε μια άκρως πολιτικοποιημένη κοινωνία με στρατιωτικοποιημένα πολιτικά κόμματα. Οι Αλβανοί πρέπει πρώτα να ενωθούν, πριν από την ένταξη (ενοποίηση) των εδαφών. Το κράτος της Αλβανίας επιδιώκει την ένταξη του στην ΕΕ. Εμείς λέμε ότι η ένταξη στην ΕΕ πρέπει να πάει μαζί με την ένωση των Αλβανών», είπε ο Σπαχίου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

--
Πηγή : Inanews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου