Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Άλλος ένας Βορειοηπειρώτης στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου


Καπίνος και Χολέμπας, οι δύο κλήσεις του Σάντος που προκάλεσαν αίσθηση   
Ο Φερνάντο Σάντος επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη στις κλήσεις του για τα φιλικά της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την Ρωσία και την Ρουμανία εν όψει του EURO 2012. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τον 17χρονο, Στέφανο Καπίνο, αλλά και τον αναμενόμενο Χολέμπας.

Έκπληξη ήταν και το όνομα του Γιώργου Θεοδωρίδη του Παναιτωλικού, του Κώστα Γιαννούλη του Ατρόμητου αλλά και η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου.


Αναλυτικά οι κλήσεις είναι οι εξής: Τζόρβας (Παλέρμο), Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Καπίνο (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης), Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιαννούλης (Ατρόμητος), Τζιόλης (Σανταντέρ), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Μάκος (ΑΕΚ), Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός), Κονέ (Μπολόνια), Σαμαράς (Σέλτικ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Χαριστέας (Παναιτωλικός), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ) και Μήτρογλου (Ατρόμητος).

Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εξήγησε τους λόγους που επέλεξε τον Χοσέ Χολέμπας.

«Από τη στιγμή που ο ίδιος (Χολέμπας) είχε εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στην Εθνική, κι αυτό είναι πλέον τυπικά εφικτό, αποφάσισα να τον καλέσω και να δω τον ποδοσφαιριστή από κοντά και να τον χρησιμοποιήσω σε κάποιον από τους αγώνες και να δω τι ακριβώς μπορεί να κάνει. Όσον αφορά τη θέση, από τη στιγμή που η Εθνική αγωνίζεται σε 4-3-3, ο Χολέμπας έχει κληθεί για αριστερό μπακ. Από εκεί και πέρα, στις προπονήσεις θα φανεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη θέση».

Όσο για την κλήση στον Γιώργο Θεοδωρίδη, τόνισε: ««Η Ελλάδα έχει πρόβλημα να βγάζει αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό και για αυτό τον λόγο κάλεσα τον Θεοδωρίδη, επειδή ήθελα να δω πώς ανταποκρίνεται στην Εθνική».

Για τον Στέφανο Καπίνο δήλωσε: «Στα δύο-τρία παιχνίδια που τον έχω παρακολουθήσει με έχει ικανοποιήσει και θέλω να τον γνωρίσω από κοντά και εκείνος να αρχίσει να παίρνει εμπειρίες από την Εθνική ομάδα».

Για άλλους παίκτες από την Ελπίδων που μπορούν να κληθούν: «Όσοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνιστούν στην Ελπίδων δεν κλήθηκαν στην Ανδρών, επειδή υπάρχει το σημαντικό παιχνίδι με τη Γερμανία. Ο μόνος που μπορούσε να παίξει στην Ελπίδων ήταν ο Καπίνο. Άφησα την επιλογή στον κ. Γεωργιάδη να καλέσει όσους παίκτες θέλει. Αν η Ελπίδων δεν είχε τα σημαντικά ματς, τότε θα είχα καλέσει κάποιους ποδοσφαιριστές από την Ελπίδων. Με αυτό τον τρόπο όμως άνοιξε η πόρτα σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές για να τους δούμε στην Ανδρών και να δούμε πως ανταποκρίνονται».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σε καλό κλίμα. Έχουμε μιλήσει σε ανεπίσημο επίπεδο και θα κάτσουμε το επόμενο διάστημα να συζητήσουμε τα δεδομένα για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Πιστεύω ότι σύντομα πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση. Είμαι ικανοποιημένος που οι ελληνικές ομάδες έχουν μπει σε μια διαφορετική φιλοσοφία, κάτι που είναι ιδιαίτερα καλό για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την πρώτη παρουσίαση που έγινε με εμένα στην Εθνική, είχαμε ως στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012, αλλά ταυτόχρονα θέλαμε να δουλέψουμε για την ανοικοδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε πολλούς τομείς, όπως το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Κοσμά.

Επίσης, οι υπόλοιπες Εθνικές αρχίζουν να βελτιώνονται και με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου. Όπως με ρωτήσατε πριν για το πρόβλημα του εξτρέμ, αυτό θα μπορούσε να λυθεί από τη δουλειά που θα γίνεται στις μικρές εθνικές ομάδες και όταν κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Υπάρχουν δύο επιλογές να έχουμε δυνατή Εθνική: να υπάρχει ένας πολύ δυνατός σύλλογος και οι Εθνικές να βασίζονται σε αυτόν, όπως συμβαίνει στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα. Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργηθεί μια Εθνική ομάδα με διάφορες κατηγορίες, όπως συμβαίνει στη Γαλλία και την Ολλανδία, με παίκτες που δουλεύουν από πολύ μικροί και φτάνουν μαζί στην Ανδρών. Όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν μαζί από 15 ετών, αν και θα αγωνίζονται σε διαφορετικούς συλλόγους, μπορούν να είναι ένα δυνατό σύνολο και να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Πιλάβιο και τον Φύσσα για αυτά τα θέματα, ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο

Για τα επικείμενα φιλικά: «Θα αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες με δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θέλω να δώσω συγχαρηητήρια στους ποδοσσφαιριστές που συμμετείχαν στα προκριματικά και τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος ενόψει του Euro 2012. Τώρα θέλουμε να δούμε τους παίκτες μας ενόψει της τελικής φάσης του Ευτρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δεν θα παρατάξουμε εντελώς διαφορετικές ενδεκάδες στα ημίχρονα των δύο αγώνων. Πιστεύω ότι θα παίξουν αρκετοί παίκτες, όμως δεν θα παρατάξουμε διαφορετικές ομάδες. Όσον αφορά τη βάση της ομάδας, μπορούμε να περιμένουμε 3-4 αλλαγές».

Για την απόφαση των Γερμανών να μην δεχτούν στην έδρα τους την Εθνική: «Για την ώρα δεν έχουμε βρει κάποιο γήπεδο. Δεν ευθύνεται η Ομοσπονδία. Η Γερμανία μάς είπε πως δεν μπορεί να γίνει το φιλικό για λόγους ασφαλείας. Είναι τρελό αυτό το πράγμα. Υπάρχουν κάποιες επιλογές, όμως ακόμα δεν έχουμε κλείσει το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας. Για μένα το σημαντικό είναι να γίνουν τα δυο φιλικά. Πιστεύω ότι η ΕΠΟ κάνει τα πάντα για την πραγματοποίηση του φιλικού, ακόμη και αν αυτό γίνει στην Ελλάδα».

Στέφανος Καπίνος
Ο Στέφανος Καπίνος γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1994 και το 2007 εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2007-2008 καθιερώνεται ως βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Παίδων ενώ το 2008-2009 κατακτά τον τίτλο στο πρωτάθλημα Κ-18 απέναντι στον Ολυμπιακό. Από το 2009 παρακολούθησε μέρος των προπονήσεων της μεγάλης ομάδας και το 2010 προτείνεται να καθιερωθεί ως τρίτος τερματοφύλακας πίσω από τους Τζόρβα και Καρνέζη, θέση η οποία τελικά στελεχώθηκε από τον Ντάνιελ Φερνάντεζ. Το 2011 ο Φερνάντεζ δόθηκε δανεικός στην ομάδα του Πανσερραϊκού, πράγμα που σήμανε την ανάληψη της θέσης από τον Καπίνο όπου πλέον είναι και επίσημα τρίτος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ κάνει ντεμπούτο στην 18άδα επίσημου παιχνιδιού.
Σύμφωνα με δημοσιευμα του himaracity.blogspot.com, ο Καπίνος κατάγεται από τη Χειμάρρα.

5 comments:

drakos είπε...

Από την Παλάσσα Χειμάρρας είναι το παιδί.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ti glwssa milane stin palassa?

Ανώνυμος είπε...

palassa,drymades kai ximara milane ellinika.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΜΠ-ΜΠ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ....ΟΣΟΥΣ ΧΙΜΑΡΑΙΟΥΣ(επαρχεία)ΑΛΒΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΠ-ΜΠ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΥΤΕ Ο ΧΟΤΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΓΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ......... ΑΜΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΡΙΑΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΑΣ ΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.....

Δημοσίευση σχολίου