Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

Γιατί ο Θωμάς λέγεται και «άπιστος»
του π. Ιωήλ Κωνστανταρου
Η πίστις είναι ένα κεφάλαιο με το οποίο, θέλοντας και μη ασχολείται ο κάθε άνθρωπος, είτε θετικά είτε αρνητικά. Είτε αποδεχόμενος την ζωντανή πίστη στον Ιησού, είτε απορρίπτοντάς την, για να γεμίσει τελικά την καρδιά του με προλήψεις και δεισιδαιμονίες και οτιδήποτε άλλο…
Και όπως είναι αδύνατον να λησμονήσει κανείς την φυσική του δίψα, και εν ανάγκη θα ξεδιψάσει με ό,τι βρει, έτσι και ο άνθρωπος όσο και αν θελήσει δεν πρόκειται να σβήσει την δίψα του Θεού που φλέγει τα στήθη του.
Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο βλέποντας τα πράγματα, δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζουμε τον Θωμά ως άπιστο, αλλά παραπονεμένο και ολιγόπιστο στην διαβεβαίωση που του έδιναν οι άλλοι μαθητές, ότι «εώρακαν τον Κύριον».

H σχέση της Βέρμαχτ με τους Τσάμηδες. Τα άγνωστα εγκλήματα στην Ελλάδα

Πρωτότυπη έρευνα, φέρνει στο φως τις αγριότητες επίλεκτων σωμάτων του γερμανικού στρατού στην περίοδο της Κατοχής
Τσάμηδες στο πλευρό των Γερμανών,
εφοδιασμένοι με ιταλικά λάφυρα, στολές και όπλα
Πριν από 70 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, καθισμένος σε ένα μπαρ της 51ης οδού στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο ποιητής Γ.Χ. Οντεν αισθάνθηκε την οσμή του επερχόμενου θανάτου. Ήταν η ημέρα που ξεκινούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Έπειτα από έξι χρόνια, με τη λήξη του, η ανθρωπότητα θα μετρούσε 50 εκατομμύρια νεκρούς. Τι συνέβη στο Λιντς της Αυστρίας και ποια τεράστια εικόνα δημιούργησε εκείνον τον «ψυχοπαθή θεό», όπως ονομάζει τον Χίτλερ ο ποιητής; Επτά δεκαετίες αργότερα ακόμη έρχονται στο φως στοιχεία για την εποχή, τα οποία παρέμειναν ανεξερεύνητα στα αρχεία. Και τα περισσότερα φυσικά αναφέρονται στην Ευρώπη.

Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Βασίλη Μπολάνου από την «Κοινότητα Χειμαρραίων Αμερικής».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“THE HIMARA COMMUNITY OF AMERICA”

April 14, 2011
Dear friends,
          As you all know, the elections for mayor of Himarra will take place on May 8, 2011. This year, as in the past is a very important election for the people of Himarra. Our community continues to face extraordinary difficulties and challenges, from infringement of our citizens’ rights to self determination, to economic underdevelopment, to property rights issues, to pressure from outside forces on our area. We need a candidate for mayor who will put the interests of our people first and will work towards finding solutions for our issues, with the goal of shaping a brighter future for our people and our area.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

H πιο διάσημη ομιλία στο ίντερνετ.


Η τελευταία ομιλία του Ράντυ Πάους
Πραγματική τροφή για σκέψη!!!!
Αν σκεφτόμασταν κάθε μέρα ότι μπορεί να είναι και η τελευταία, τότε η ζωή μας θα ήταν καλύτερη, είπε κάποιος αρχαίος φιλόσοφος. Οι πατέρες της εκκλησίας επίσης μας προτρέπουν να έχουμε μνήμη θανάτου. Οι σκέψεις αυτές  στην υλιστική κοινωνία μας μπορεί να ακούγονται μακάβριες άλλα ας ακούσουμε πως το αντιμετωπίζει και τι θέλει να μας πει ένας συνάνθρωπος μας που οι γιατροί του είπαν ότι έχει ακόμα δύο μήνες ζωής. 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος Γκόρος ήταν ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας εναντίον των 5 Χειμαρραίων

Οι Σοσιαλιστές, δεν αρκούνταν στη βία και τη νοθεία, σε έβαζαν και φυλακή αν κρατούσες Ελληνική σημαία.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χιμάρας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γιώργος Γκόρος, είχε διεκδικήσει για πρώτη φορά το δημαρχιακό θώκο το 2003.
Στο περιθώριο εκείνων των εκλογών πέντε Χιμαριώτες καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια  φυλάκιση για υποκίνηση εθνικιστικού μίσους κατά της Αλβανίας. Ο Γιώργος Γκόρος ήταν ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας εναντίον τους.



Δείτε την έκθεση της Εισαγγελίας Αυλώνας

Παντελή Μάικο: Οι σχέσεις μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων στην Αλβανία είναι χειρότερες από το 90 και φταίει ο Μπολάνος.


Δείτε το Βίντεο
Καμία σχέση μεταξύ Ντούλε και Μπολάνου, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας Παντελή Μάικο, σε αλβανική τηλεοπτική εκπομπή.  Θεωρεί επίσης ότι οι σχέσεις πριν από το 1990 ήταν άψογες μεταξύ Ελλήνων μειονοτικών και Αλβανών και θεωρεί το Μπολάνο σαν τη βασικότερη πηγή όξυνσης. Στην επιμονή του δημοσιογράφου B. Fevziu για να αναφέρει κάποια παραδείγματα ο Μάικο θεώρησε τεράστιο σκάνδαλο να αποκαλείτε από το Μπολάνο ο εθνικός ήρωας των Αλβανών (πρίγκιπας του Βυζαντίου) Γεώργιος Καστριώτης όταν η επίσημη ονομασία από τους Αλβανούς είναι Gjergj Kastrioti Skenderbeu.

Η ιστορία της Διακαινησίμου Εβδομάδας (από τη Λαμπρή έως του Θωμά)

Στην παλαιά εποχή στην Εκκλησία, υπήρχε η τάξη των Κατηχουμένων, όσων δηλαδή προέρχονταν από τους ειδωλολάτρες ή τους Ιουδαίους και διδάσκονταν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστεως για να γίνουν μέλη της με το μυστήριο του Βαπτίσματος. Το Βάπτισμα δεν ήταν τότε ατομικό ή οικογενειακό γεγονός, όπως σήμερα, αλλά γεγονός που αφορούσε το πλήρωμα της Εκκλησίας. Γι’ αυτό οι Κατηχούμενοι βαπτίζονταν ομαδικά κατά τη νύχτα του Μ. Σαββάτου προς την Κυριακή του Πάσχα. Με το βάπτισμα στο νερό, ο «παλαιός άνθρωπος», ο άνθρωπος της αμαρτίας,..

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αντεθνικές δηλώσεις του Λαζάρη στο TV KLAN

Δείτε το βίντεο
Μόνο εκπρόσωπο Ελληνικού κόμματος δε θύμιζε ο υποψήφιος του κόμματος ΕΕΜΜ – MEGA Δημήτρης Λαζάρης, στο “debate” που είχε με τον νυν δήμαρχο Χειμάρρας και υποψήφιο για τρίτη φορά Βασίλη Μπολάνο στην τηλεόραση KLAN και στην πολύ δημοφιλή εκπομπή του B. FevziuOPINION”. Η συζήτηση δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις συνηθισμένες στην αλβανική τηλεόραση του Μπολάνου με εκπροσώπους Αλβανικών κομμάτων.

Αρχιεπισκόπου Αναστάσιος. Πάσχα 2011

Θετικά τα σχόλια στον αλβανικό τύπο για το «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

Το έργο του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», συνεχίζει τις εμφανίσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως το παρακολουθούν και τα αλβανικά μέσα αφού ενημερώνουν το κοινό για όλες τις εμφανίσεις στην ελληνική επικράτεια συνοδεύοντας το κάθε φορά με θετικά σχόλια.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας..

Νέο blog.


Προβάλει θέματα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού της Κορυτσάς
Αγαπητοί συνέλληνες Χριστός Ανέστη!
Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κάθε ευλογία στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Είμαι ένας Θεολόγος από την Κορυτσά,  λέγομαι Μπαμπουλλας Θεμιστοκλής και είμαι Έλληνας. Ξεκίνησα μαζί με άλλους έλληνες που προς στιγμή δεν θέλουν προβολή, ένα μπλογκ κυρίως με θρησκευτικό, πνευματικό περιεχόμενο δίγλωσσο ελληνο - αλβανικό με σκοπό την ξεκάθαρη προστασία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του προκαθήμενου της από ανιστόρητους, αθεολόγητους, αλβανούς και προδότες ώστε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της εφόσον και αυτή είναι το κυριότερο κάστρο μέσω του οποίου επιβιώνει ο ελληνισμός ιδιαίτερα στην Κορυτσά.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και τι ακριβώς θέλουμε.
Από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα είχαμε ένα κράτος το οποίο λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί εξοργιστικά δυσκίνητα, να είναι τρομερά σπάταλο, να έχει υπεράριθμο προσωπικό και να μην έχει αξιοκρατικές δημοκρατικές δομές, αλλά να λειτουργεί βάσει των κομματικών σκοπιμοτήτων, των συντεχνιών, των διαπλοκών με αποτέλεσμα να σπαταλά για την «λειτουργία του» πολύ περισσότερα χρήματα από όσα πλημμελώς εισπράττει.

Τι εννοεί ο Χρ. Καίσης όταν λέει “Όλοι μαζί συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε”;

Μετά τα κατορθώματα του Χρήστου Καίση στην Επαρχία Αλύκου στη θητεία 2000 -2003, η Ομόνοια δεν του έδωσε ποτέ το χρίσμα, αυτός όμως έμπαινε σφήνα στις επόμενες αναμετρήσεις (2003 και 2007) ερχόμενος τρίτος και τις δύο φορές.  Το 2011 κατάφερε να «κερδίσει» το χρίσμα και στην διεκδίκηση της επαρχίας αυτή τη φορά έχει σύμμαχο και τον μόνιμο πολέμιο της Ομόνοιας σε αυτή την Επαρχία, τον «σοσιαλιστή» Σπύρο Παππά που ηττήθηκε από τον Ηλία Θανάση στις προηγούμενες εκλογές του 2007.
Παραδόξως όμως, ενώ όλοι (ακόμα και ο Καίσης) ομολογούν ότι αυτά που έγιναν τότε ήταν μια κακή περίοδος και καλύτερα να τα ξεχάσουμε, το σύνθημα του είναι: “Όλοι μαζί συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε”, μόνο που δεν διευκρινίζει ποιους όλους εννοεί; Τους κατοίκους της επαρχίας ή τους «συνεργάτες» του εκτός επαρχίας;

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ανάσταση με πολιτικό χρώμα στους Αγίους Σαράντα


Μπάρκας και Γκίοκας κατηγορούν την εκκλησία για πολιτικοποίηση
Το Μ. Σάββατο το βράδυ, τη στιγμή που όλοι οι χριστιανοί ετοιμάζονταν για τη εορτή των εορτών της Ορθοδοξίας,  στην πόλη των Αγίων Σαράντα ηχούσαν οι εκκλήσεις δύο ορθοδόξων αρχηγών κομμάτων, του Εντι Ράμα και του Βαγγέλη Ντούλε, για να ψηφίσουν τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας για το Δήμο Αγίων Σαράντα Στεφάν Τσίπα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στη συνέχεια παρέστει με την οικογένεια του στην τελετή της Αναστάσεως, στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους. Παραβρέθηκε επίσης ο δήμαρχος και υποψήφιος για τρίτη φορά με το Δημοκρατικό Κόμμα Εντμόντ Γκιόκα που συνοδεύονταν από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα.

Χριστός Ἀνέστη καί ἡ Βόρειος Ἤπειρος Ἀνέστη.....


Πριν την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία (1990), ο μακαριστός Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Σεβαστιανός, έκανε την τελετή της Αναστάσεως στο τελευταίο ακριτικό χωριό Μαυρόπουλο, απέναντι από την Δρόπολη Αργυροκάστρου, στέλνοντας με τεράστια μεγάφωνα το μήνυμα της Ανάστασης στον σκλαβωμένο Ελληνισμό. 


Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πασχαλινό μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη

Στην καταστροφή που συντελέστηκε στην Ιαπωνία αλλά και στους πολέμους και τις τρομοκρατικές ενέργειες, που μαζί με την οικονομική κρίση συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα για τον πλανήτη, αναφέρεται ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πασχαλινό μήνυμά του.
    Ο Προκαθήμενος της ορθοδοξίας, αναφέρεται και στην “υπερφίαλη ανθρώπινη διάνοια”, όπως τη χαρακτηρίζει, που επιχειρεί να τιθασεύσει τις απείρως μεγαλύτερες δυνάμεις των φυσικών φαινομένων, ενώ παράλληλα, όπως τονίζει ότι όλα αυτά δεν είναι ανεξάρτητα “της πνευματικής εκτροπής του ανθρωπίνου γένους”. Καταλήγει όμως υπογραμμίζοντας ότι μόνο “η πίστη στον Αναστάντα Χριστό”, είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει ο σημερινός άνθρωπος.

Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Να υπομένουμε με ανεξικακία τον πόνο που προκαλούν οι αδικίες, οι κατατρεγμοί, η εγκατάλειψη και η προδοσία από ανθρώπους που αγαπήσαμε και ευεργετήσαμε και να στεκόμαστε με στοργή κοντά σε όσους υποφέρουν, δείχνοντας σεβασμό και φροντίδα στους...
καταπονούμενους, μας προτρέπει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, μέσα από το πασχαλινό μήνυμά του.

    Η γιορτή του Πάσχα, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, βοηθάει τους χριστιανούς να δουν τον πόνο που τους πιέζει, ακόμη και την οδύνη του θανάτου, μέσα από μια διαφορετική προοπτική, προγευόμενοι μια πολυσήμαντη Ανάσταση.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η Ν.Δ. για τις Αυτοδιοικητικες Εκλογές της 8ης Μαΐου στην Αλβανία


Να ψηφιστούν πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένα δώσει συνεπείς αγώνες
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή τις εορταστικές αυτές ημέρες πολλοί Βορειοηπειρώτες θα μετακινηθούν από την Ελλάδα όπου εργάζονται προς τις πατρογονικές τους εστίες μέσα στην Αλβανική Επικράτεια, θεωρούμε επιβεβλημένο να υπογραμμίσουμε την ανάγκη της συμμετοχής όλων στις διαδικασίες των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Μαΐου 2011 στη γειτονική μας χώρα.

Η. Θανάσης: Στη δική μου θητεία είχαμε μόνο επιστροφή εκτάσεων γης ενώ στις προηγούμενες παραχωρήσεις σε κατοίκους εκτός της επαρχίας μας.

Απολογισμός τετραετίας (2007-2011) του Έπαρχου Αλύκου

Φίλες και φίλοι,
Το 2007, σας απευθύνθηκα με ειλικρίνεια και χωρίς να κάνω μεγάλες υποσχέσεις, μου εμπιστευτήκατε την ψήφο σας. Τέσσερα χρόνια μετά, με την ίδια ειλικρίνεια, αισθάνομαι το χρέος να κάνω τον απολογισμό του έργου μου, σύμφωνα με τις ενότητες που σας είχα προαναγγέλλει και στο πρόγραμμα μου:

Λέξεις και ονόματα του Πάσχα


Πάσχα
Η λέξη Πάσχα προέρχεται από την αραμαϊκή pascha < εβραϊκή pesah που σημαίνει “πέρασμα, διάβαση”.
>Η λέξη περιέγραφε “τη δεκάτη πληγή κατά των Αιγυπτίων, όπου, σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση ο άγγελος προσπερνούσε τις πόρτες των Ιουδαίων, που ήταν βαμμένες με αίμα αρνιού και δε σκότωνε τα πρωτότοκα παιδιά τους, (πβ, εξοδ 12, 23)”*
>> οι Χριστιανοί γιορτάζουν την ανάσταση του Σωτήρα και τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή

Σταυρός
Η λέξη σταυρός αρχικά δήλωνε τον όρθιο πάσσαλο ή οτιδήποτε χρησιμοποιούσαν για να στηρίζουν κάτι. Παράγεται από το ρ, ίστημι < θ. -στα. Στα Λατινικά αποδόθηκε και με τη σημασία του in-staurare

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ


Κατά τη Μ. Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου. (β) Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας.(γ) Της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του. Και (δ) Της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».
Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στo Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιο ορμητικός απ' όλους και στην αρχή σταματάει το Διδάσκαλο, αλλά ύστερα όταν τον έλεγξε, υποχωρεί με τη καρδιά του. Αφού έπλυνε τα πόδια όλων, πήρε τα ιμάτιά Του και ξανά κάθισε. 

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μεγάλη Τετάρτη

Ανάγνωση Ιερών κειμένων της Μ. Τετάρτη από την Έλλη Λαμπέτη
Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (δοξαστικό) της Υμνογράφου Μοναχής Κασσιανής.
Τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί γίνεται η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή το βράδυ γίνεται το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου. Ο παπάς διαβάζει εφτά ευαγγέλια και εφτά ευχές για να ευλογήσει λάδι που το χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών.

Τσάμηδες εναντίον Ελλήνων, αλλά και Έλληνες εναντίον Ελλήνων...

Περίεργο και ύπουλο το προεκλογικό σκηνικό στην Αλβανία
Ενώ έχει ξεκινήσει για τα καλά ο αγώνας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Μαΐου στην Αλβανία, το σκηνικό είναι από περίεργο ως ύπουλο. Οι Τσάμηδες επιτίθενται εναντίον των Ελλήνων, αλλά και οι Έλληνες σφάζονται σαν τα κριάρια μεταξύ τους. Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων κ. Shpetim Idrizi, ανέφερε ότι δεν πρέπει να εκλεγεί στη Χειμμάρα ο Βασίλης Μπολάνος. Και πρόσθεσε: "Είδαμε εδώ και δύο ημέρες σε όλη τη νότια Αλβανία  να γεμίζουν οι τοίχοι με αντι-αλβανικά συνθήματα,

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ


Κατά την Μ. Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση (α)της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία. Επίσης μας καλεί, (β) φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.
Ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές Του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει. Μερικές, μάλιστα, τις έλεγε για να καυτηριάσει και να χτυπήσει του Γραμματείς και τους Φαρισαίους. 

Ξεγύμνωσαν τις εκκλησίες και άλλα μνημεία της Βορείου Ηπείρου


Τα σκοτεινά μονοπάτια της αρχαιοκαπηλίας
Όποιοι στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα ταξίδευαν συχνά στην Αλβανία, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις αφηγήσεις των ντόπιων για τις εκκλησίες που η μία μετά την άλλη λεηλατούνταν. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να ακούσουν τις αφηγήσεις για τα αρχαία που χάνονταν νύχτα από τα Μουσεία, όπως στο Βουθρωτό. Μέσα σε τρία χρόνια περίπου, αρχαιοελληνικοί και ορθόδοξοι θησαυροί χάθηκαν για πάντα. Οι πιο μυημένοι από τους Βορειοηπειρώτες γνώριζαν για τους επώνυμους Έλληνες –αυτούς που χαρακτηρίζονται υπέρ άνω υποψίες- οι οποίοι υπό τον μανδύα του εθνικού ενδιαφέροντος, ταξίδευαν δυο και τρεις φορές το μήνα στην περιοχή. Λίγες μέρες μετά οι εκκλησίες άδειαζαν...

Ερώτηση του Κ. Γκιουλέκας για την ταλαιπωρία των Βορειοηπειρωτών συνταξιούχων του ΟΓΑ

ΠΡΟΣ
ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ερώτηση
προς την Υπουργό Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης,
κα. Λούκα Κατσέλη

ΘΕΜΑ: Συντάξεις ΟΓΑ για Βορειοηπειρώτες
         Μόνο ως απαράδεκτη και παράλογη μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα εγκύκλιος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, η οποία έρχεται να υποβάλει σε νέα ταλαιπωρία όλους τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες που λαμβάνουν σύνταξη από τον Οργανισμό.

Οι Τσάμηδες του PDIU ζητούν από το Αλβανικό κράτος να συλλάβει και να τιμωρήσει αυτούς που έγραψαν τα Ελληνικά συνθήματα


Ο προεκλογικός λόγος των Αλβανοτσάμηδων στηρίζεται στον ανθελληνισμό
Idrizi: Να συμμαχήσουν τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα για να ρίξουν το Ελληνα Μπολάνο  
Ο πρόεδρος του κόμματος των αλβανοτσάμηδων. Shpetim Idrizi, σε προεκλογική ομιλία σε αίθουσα των Τιράνων, ισχυρίστηκε ότι μόνον η υποστήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, των Δημοκρατών και των Σοσιαλιστών σε έναν κοινό υποψήφιο στη Χιμάρα, θα καταφέρουν να ανατρέψουν τον Έλληνα δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα το DP και το SP πρέπει να υποστηρίξουν ένα κοινό υποψήφιο για να αποτρέψουν την εκλογή ενός ξένου στοιχείου στο αλβανικό έδαφος», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα συνθήματα που έγραψαν οι Έλληνες, στους δρόμους της Χιμάρας και άλλων πόλεων τόνισε:

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η Μεγάλη Δευτέρα



Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε (α) την ανάμνησή του.
Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξανά πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή. Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως. Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε. Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπούς.
Ο Πετεφρής την πίστεψε και φυλάκισε τον Ιωσήφ. Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή.
Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας. Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό.

Οι ύβρεις δεν μπορεί να προέρχονται από την αγάπη για την πατρίδα…


Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε και είναι αναμενόμενο, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ομάδων και ατόμων που στηρίζουν διαφορετικούς σχηματισμούς ή πρόσωπα στη Βόρειο Ήπειρο, να ανεβαίνουν.
Στον ένα χρόνο παρουσίας στο διαδίκτυο, ο «Βορειοηπειρώτης» κρατώντας ίσες αποστάσεις από όλους, μπέρδεψε πολλούς και είναι φυσιολογικό αφού η αρχή «η με μας ή με τους εχθρούς μας είναι αυτή που κυριαρχεί» στα Βορειοηπειρωτικά ενώ η κριτική που κάνουμε σε οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο θεωρείτε ύβρης.
Γνωρίζουμε την αντιπάθεια του «Δερόπολη» για το ιστολογίο μας και την αποδίδαμε σε ανθρώπινες αδυναμίας αλλά το να μας χαρακτηρίζει νέο-μπερισικούς αυτό πάει πολύ!

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κυριακή των Βαΐων


Του π. Ιωήλ Κωνστάνταρου
Αν προσέξει κανείς τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη ζωή του Κυρίου Ιησού Χριστού,  παρατηρεί ότι συνυπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων, τόσο το θετικό που ομορφαίνει την ατμόσφαιρα, όσο και το αρνητικό που χαρακτηρίζει αυτόν ή αυτούς που το εκφράζουν.
            Οικοδομείται αργά μεν, αλλά σταθερά η αποδοχή του Ιησού, αρχικά από τα πρόσωπα και στη συνέχεια από την ομάδα, παράλληλα δε συναυξάνει το αγκάθι της κακίας...
v Τούτο το διαπιστώνουμε και στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Βαΐων που ακούγεται στους ιερούς μας ναούς. Την Κυριακή της οποίας το εσπέρας οδηγούμαστε στα άχραντα Πάθη του  λατρευτού Ιησού...

Επανέρχονται οι ουρές στο Προξενείο Αργυροκάστρου


Φαίνεται πως κάποιος μας καταράστηκε για να μένουμε μια ζωή σε ουρές.
Όσοι πρόλαβαν να «γευτούν» το προηγούμενο σύστημα, όλη τους της ζωή έπρεπε να κάθονται στην σειρά, για να πάρουν ψωμί, να πάρουν τρόφιμα, να πάρουν βίζα για την Ελλάδα, να σφραγίσουν στην Κακαβιά, να βγάλουν την Ταυτότητα Ομογενούς κλπ.

Με τον Π. Δήμα και Ε. Γείτονα συναντήθηκε ο Δ. Λάζαρης στην Αθήνα


Στα πλαίσια της προεκλογικής του επίσκεψης στην Αθήνα, ο υποψήφιος του κόμματος ΕΕΜΜ- MEGA  για τον δήμο της Χειμάρρας, Δημήτρης Λάζαρης, συναντήθηκε χθες (15/4) με τον πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, κο. Ελευθέριο Γείτονα και συζήτησαν τα προβλήματα και τις προοπτικές της ελληνικής εκπαίδευσης στην Χειμάρρα. Ο Δημήτρης Λάζαρης παρουσίασε την κατάσταση όσον αφορά το ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας και ο κύριος Γείτονας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να βοηθήσει τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε τεχνογνωσία ώστε η ελληνική εκπαίδευση στην Χειμάρρα να προχωρήσει σε νέο επίπεδο. Ο κύριος Γείτονας έχει ήδη προχωρήσει στην δωρεά ενός σχολικού λεωφορείου αλλά η αδράνεια της σημερινής δημοτικής αρχής το έχει αφήσει στο τελωνείο της Κακαβιάς στερώντας από τα παιδιά της Χειμάρρας την δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης και από το σχολείο ένα δικό του λεωφορείο το οποίο θα μείωνε το κόστος ώστε να πληρωθούν επιτέλους και οι μη Ελλαδίτες δάσκαλοι που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

Βυζαντινά κάλαντα του Λαζάρου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συνάντηση του Κώστα Γκιουλέκα με εκπροσώπους Βορειοηπειρωτών


Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, συναντήθηκε χθες, 14 Απριλίου 2011, με εκπροσώπους και μέλη βορειοηπειρωτικών οργανώσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Συζήτησε μαζί τους για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα και ειδικότερα για θέματα που σχετίζονται με την πορεία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο βρέθηκαν το ζήτημα της επικείμενης απογραφής, οι επερχόμενες..

Αλβανο - Ιταλική κινηματογραφική ταινία προσβάλει τον Ελληνισμό και την Ορθόδοξη Κοινότητα


ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ακόμη αισχρή πρόκληση εις βάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδόξου κοινότητας σημειώνεται αυτές τις ημέρες στα Τίρανα. Πρόκειται για την προβολή, κατόπιν μακράς διαφημιστικής εκστρατείας,   ταινίας του αλβανού σκηνοθέτη Εντμόντ Μπουντίνα με τον τίτλο «Μπαλκάν Παζάρ».
Η κινηματογραφική αυτή παραγωγή που συγχρηματοδοτήθηκε απ’ το Εθνικό Κινηματογραφικό Κέντρο της Αλβανίας (Υπουργείο Πολιτισμού Αλβανίας) και τη Διεύθυνση Κινηματογράφου της Ιταλίας (Υπουργείο Πολιτισμού Ιταλίας) καθώς και το Ίδρυμα Ιταλικού Πολιτισμού (Ιταλική Πρεσβεία στα Τίρανα), ασφαλώς όχι τυχαία επιλέχθηκε να προβληθεί τις ημέρες κοντά στο Ορθόδοξο Πάσχα.

Κάλεσμα της ΝΕΒ για συμμετοχή στις τοπικές εκλογές


H 8η Μαΐου 2011, ορίστηκε ως η ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων (δημάρχων και έπαρχων). Έτσι και η Ελληνική Μειονότητα σε κάθε περιοχή κατεβάζει τους δικούς της υποψηφίους.
  Έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και την δυσάρεστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ιδιαίτερή μας πατρίδα με το διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της, τώρα, περισσότερο από ποτέ, η συμμετοχή όλων αποτελεί ανάγκη και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κάθε βορειοηπειρώτη. Για να μπορέσει  να επιβιώσει το ελληνικό στοιχείο στη Βόρειο Ήπειρο και να ενδυναμωθεί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ενδιαφέρον και η μαζική συμμετοχή όλων μας  στις επικείμενες εκλογές.

Τα κάτεργα της κομουνιστικής δικτατορίας στην Αλβανία


  • Η μαρτυρία του Βορειοηπειρώτη Νίκου Λίτση
  • Μήπως κάποιοι χρωστάνε μια συγνώμη;
  • Ρεπορτάζ του Αργύρη Ντινόπουλου το 1996
Μόλις είδα ένα βίντεο,
και θυμήθηκα ..
Θυμήθηκα τη δεκαετία 1980-1990,

τότε που στην Αλβανία ήταν ο κομμουνιστής δικτάτορας Ενβέρ Χότζα..

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

QUIZ: Πως εξισώνονται οι λέξεις OMONIA, CUKA και KAISHI


Στην Τσούκα της Επαρχίας Αλύκου, γράφτηκαν τα πρώτα συνθήματα στους τοίχους αλλά εμείς δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη τι ήθελε να πει ο «ποιητής». Για να τα αποκωδικοποιήσεις ίσως πρέπει να γνωρίσεις ανώτερα μαθηματικά στα πανεπιστήμια που σπούδασε ο υποψήφιος του PS και του ΚΕΑΔ Χρήστος Καίσης… Οι δύο εξισώσεις που καλούνται να λύσουν οι περαστικοί είναι τα αθροίσματα OMONIA + CUKA  και CUKA DHE KAISHI.





Βρέθηκε νεκρός ο γιος του δολοφονηθέντος στις διαδηλώσεις στις 21 Ιανουαρίου στα Τίρανα, Faik Myrtaj


Απερίγραπτη τραγωδία  για την οικογένεια του άτυχου Faik Myrtaj από το Φίερη της Αλβανίας  που έχασε τη ζωή του στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα, στα Τίρανα. Ο 50 χρόνος Myrtaj, ήταν ένα από τα τέσσερα θύματα που δολοφονήθηκαν από την κυβερνητική φρουρά έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο στις 21 Ιανουαρίου 2011.  
Ο 22 χρόνος γιος του Bardhosh, βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι, έξω από το σπίτι τους, τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/4/2011). Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείει ..

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ριζόπουλος: Το MEGA είναι κόμμα του Μπερίσα


Ομιλία του Πρόξενου Αργυροκάστρου  για την Αλβανία στον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων
Σε ειδική συνεστίαση που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων, στο ξενοδοχείο Du Lac, πριν από ένα μήνα (10 Μαρτίου 2011), ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Πρέσβης Ιωάννης Ριζόπουλος ήταν ο επίσημος καλεσμένος και έκανε εισήγηση με θέμα: «Αλβανία, ο άγνωστος γείτονας».

Στα λίγα που αναφέρθηκε για την Ελληνική Μειονότητα ο κ. Ριζόπολους, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο κόμμα ΕΕΜΜ – MEGA χαρακτηρίζοντας το «νεομπερισικό».

Οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες του εθνικού κέντρου, θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού είναι ο πολιτικός διχασμός που έχουμε! Λες και αν ενωθούμε όλοι κάτω από την ίδια πολιτική ομπρέλα θα λυθούν ως δια μαγείας όλα τα θέματα που μας απασχολούν!

Σαλί Μπερίσα: Η αναβολή της απογραφής έγινε γιατί μας το ζήτησαν οι ξένοι και γιατί πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο ερωτηματολόγιο

Οι θέσεις του Αλβανού προθυπουργού  για την αναβολή της απογραφής πληθυσμού, τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την ακύρωση της συμφωνίας με τα Ελλάδα για τα θαλάσσια ύδατα 

«Υπήρξαν αιτήματα για την αναβολή της απογραφής του πληθυσμού, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία και αδυνατεί να ανταποκριθεί, εφόσον την ίδια περίοδο έχουμε τις δημοτικές εκλογές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την αναβληθείσα διαδικασία απογραφής του αλβανικού πληθυσμού.
Η απογραφή, η οποία είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί τον Απρίλιο, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο του 2011.

Έντονη ανησυχία στη Χειμάρρα για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές


  • Βίντεο με τα επεισόδια των τοπικών εκλογών του 2003
  • Η Χειμάρρα δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Μειονότητα λέει ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Gjergji Γκόρος
  • Δελτίο τύπου Ενωσης Χειμαρριωτών
«Οι καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ‘θιγμένων αλβανών πατριωτών’, το παρελθόν των υποψηφίων με τα αντίπαλα κόμματα στις  προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2000,’03,‘07), οι κύκλοι που ανοιχτά στηρίζουν τους υποψήφιους αυτούς (εκδοτικοί οίκοι με παράνομα κατασκευαστικά συμφέροντα στη Χειμάρρα), καθώς και η ρητορική που υιοθετούν τελευταίως τα αλβανικά κόμματα εξουσίας, προμηνύουν πως ένα σκηνικό βίας και νοθείας στήνεται πάλι προκειμένου να αλλοιωθεί η ελεύθερη βούληση και το φρόνημα του λαού της Χειμάρρας.

Οι  ολοένα αυξανόμενες, στον αριθμό και στην ένταση, ‘εκδηλώσεις διαμαρτυρίας’ από μερίδα της Αλβανικής κοινωνίας (διανοούμενων, πολιτικών, ΜΜΕ και διαφόρων οργανωμένων ομάδων), εναντίον του αντί-αλβανού, κατά τα όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι, δημάρχου Χειμάρρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλη Μπολάνου, φαίνεται πως προετοιμάζουν το έδαφος για επιδείνωση της κατάστασης και κορύφωση της δράσης αυτής την 8η Μαΐου.

Εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση του Δημήτρη Δρούτσα για τα Ελληνοαλβανικά και την Ελληνική Μειονότητα

«Για τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, είναι γνωστό, ότι ο πλήρης σεβασμός και η υλοποίηση των συναφών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της αλβανικής πλευράς συνιστούν βαρόμετρο των διμερών σχέσεών μας, αλλά και κριτήριο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». Αυτό τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε απάντηση αναφοράς του Σταύρου Καλογιάννη, βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή ανακοίνωση της «Ηπειρωτικής Εστίας» Θεσσαλονίκης και σχετικό δημοσίευμα του «Π.Λ.», για την απομάκρυνση του Έλληνα Προξένου από την Κορυτσά.

Βίντεο από την πολιτιστική εκδήλωση Βορειοηπειρωτών στα Γιάννενα (5/4/2011)



80 λεπτά με χορούς, πολυφωνικά, και άλλα τραγούδια από την περιοχή της Δρόπολης και του Πωγωνίου. 



Συναντηση του Βασίλη Μπολάνου με τη Νεολαία Χειμάρρας στην Αθήνα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΛΑΝΟ
Οι νέες και οι νέοι της Χειμάρρας, συζητούν τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής μας, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου, με τον δήμαρχο κο. Βασίλη Μπολάνο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί..

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δήλωση του Μιχάλη Παντούλα για τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία


Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στη φίλη και γείτονα χώρα Αλβανία προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος συνδέεται με την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, ενόψει μάλιστα των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα αυτή για την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δεύτερος, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης σε σχέση με την εκεί διαβιούσα Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
            Η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη διαδικασία, καθώς η παρατεταμένη πολιτική όξυνση στην Αλβανία συνδέεται, δυστυχώς, από ένα αδικαιολόγητο κλίμα ανθελληνισμού, που καλλιεργείται από μέσα ενημέρωσης και συντηρείται από πολιτικές δυνάμεις στο πρόγραμμα των οποίων περισσεύει ο εθνικιστικός και αλυτρωτικός λόγος.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον πατέρα του Αριστοτέλη Γκούμα


Με τον πατέρα του δολοφονημένου ομογενούς στην Αλβανία, Αριστοτέλη Γκούμα συναντήθηκε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προκύπτει μείζον θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην γειτονική χώρα εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, που εμφανίζουν την Αλβανική Δικαιοσύνη να επιχειρεί να παρουσιάσει σαν “δυστύχημα” την αποτρόπαιη δολοφονία του ομογενούς.

Δήλωση του Κώστα Γκιουλέκα για το «δυστύχημα» του Αριστοτέλη Γκούμα


Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με αφορμή τα αλβανικά δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν σαν «δυστύχημα» τη δολοφονία του βορειοηπειρώτη
Αριστοτέλη Γκούμα, που συνέβη τον περασμένο Αύγουστο στη Χειμάρρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι τραγικό σε μία χώρα, η οποία είναι κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε., να υπάρχουν δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν σαν «δυστύχημα» τη στυγερή δολοφονία ενός ανθρώπου, του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στην περιοχή της Χειμάρρας.