Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στο πλευρό του Ναούμ Ντίσο η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

Τα δελτία τύπου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ
Σήμερα στης 11 Ιανουαρίου και 11:00 η ώρα. Η Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
«ΟΜΟΝΟΙΑ»  Παράρτημα Κορυτσάς με εκπρόσωπο της τον πρόεδρο κ. Γρηγόρης Καραμέλο
  και το ΚΟΜΜΑ ΕΝΩΣΗ για τα ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Παράρτημα Κορυτσάς (ΚΕΑΔ) με εκπρόσωπο τον πρόεδρο κ Αρμπέν Ηλία  έδωσαν κοινή συνέντευξή τύπου όπου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον συμπατριώτη τους κ. Ντίσιο και  επίσης τον αποτροπιασμό τους για την άδικη και βρώμικη καταδίκη του από το εφετείο Κορυτσάς ως συνέχεια των εθνικιστικών επιθέσεων προς την Ελληνική Μειονότητας.


Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
«ΟΜΟΝΟΙΑ»
Παράρτημα Κορυτσάς.
Κορυτσά στης 11 Ιανουαρίου 2012.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας  «ΟΜΟΝΟΙΑ»  Παράρτημα Κορυτσάς, θεωρεί προσβλητική και καταδικάζει την απόφαση του Εφετείου Κορυτσάς για την επί ενός έτους στέρηση της ελευθερίας του κ. Ναούμ Ντίσιο, μέλος αυτής της μειονότητας και γνωστό ακτιβιστή.
Η διαδικασία της δίκης εναντίον του είναι νομικά στημένη και πολιτικά στεφανωμένη από τους ακραίους εθνικιστές,  ντυμένοι με το πολιτικό και νομικό ένδυμα, οι οποίοι με το σφυρί της πλειοψηφίας στο χέρι θέλουν να καταστρέψουν τις γέφυρες  της συνύπαρξης  με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.
Η οργάνωση και η τέλεση της απογραφής του πληθυσμού εναντίων και εις βάρος της μειονότητας, η αποτυχία εξέτασης της αίτησης της ΚΕΑΔ,  για το πνεύμα του νόμου για την απογραφή, από το Συνταγματικό Δικαστήριο, η αφαίρεση της εθνικότητας από τα δημοτολόγια με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, είναι γεγονότα που διακυβεύουν  μία κοινωνία που ισχυρίζεται  δημοκρατική ζωή, πλουραλιστική, και με φιλοδοξίες ένταξης στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια.
Εμείς σήμερα, όχι μόνο να σταθούμε δίπλα και να στηρίξουμε τον κ Ντίσιο, αλλά καλούμε όλα τα μέλη της μειονότητας μας, να κάνουμε πιο συμπαγές της γραμμές μας, να συγχρονίσουμε της πράξεις και την στάση μας  εναντίων της εθνικιστικής θύελλας που έχει στηθεί εναντίων μας. Κανείς δεν μπορεί να μας εκφοβήσει η να μας αποθαρρύνει, απεναντίας ο πόλεμος και οι προσπάθειες μας δεν θα σταματήσουν ποτέ μέχρι την πλήρη εγγύηση και κατοχύρωση των βασικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων  που μας ανήκουν από το Σύνταγμα της Αλβανικής Δημοκρατίας και της Βασικές Διεθνής Πράξεις.

Για το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑ στην Κορυτσά.
Πρόεδρος
 Γρηγόρης Καραμέλος


ΚΟΜΜΑ ΕΝΩΣΗ για τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Παράρτημα Κορυτσάς
  Κορυτσά 11.01.2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λίγο λιγότερο από 70 χρόνια έχουν περάσει, από την πιο ένδοξη εποποιία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αυτό της αντίστασης του Ελληνικού λαού εναντίων των φασιστικών ορδών, έχει έρθει επιτέλους ο καιρός ώστε τα οστά  αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων των ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν μάρτυρες, στο όνομα της ελευθερίας των λαών, στα βουνά και τις πεδιάδες της Κορυτσάς και της ευρύτερης περιοχής, να βρουν την ανάπαυση, να λάβουν τις αρμόζουσες τιμές, όπως η Κορυτσά τιμά και σέβεται, στρατιώτες άλλων φίλων στρατών που έπεσαν στην περιοχή της. Ως φόρο τιμής για το αίμα που έχυσαν οι έλληνες στρατιώτες, έχει μόνο ένα μνημείο, το Σταυρό στην Μπομποστίτσα, το οποίο κτίστηκε με αγάπη, πόνο, γενναιοδωρία και σεβασμό από τους ίδιους τους Μπομποστιανούς σε συνεργασία με την Δημοκρατική Ένωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας  «ΟΜΟΝΟΙΑ» από το 1995.

Από τότε κάθε χρόνο και ιδιαίτερα κατά την ημέρα εορτασμού την αντίστασης εναντίων των φασιστών, ο λαός της Κορυτσάς και των γύρω περιοχών, μέλη των οργανώσεων της ελληνικής και βλάχικης μειονότητας, εκπρόσωποι των διάφορων πολιτικών κομμάτων, έλληνες βετεράνους, μέλη των οικογενειών των εκπεσόντων από Ελλάδα, πηγαίνουν, τοποθετούν στεφάνια, ανάβουν κεριά, ως φόρο τιμής δίπλα σ’ αυτό το μνημείο. Κάποιος αποφάσισε να καθαρίσει το μέρος γύρω από το μνημείο, να δημιουργήσει κάποιες σκάλες  και να ρίξει μερικά φτυάρια μπετό γύρω του, ως ένδειξη σεβασμού προς όλους, για αυτό  το λόγο αυτός είναι ο κύριος Ν Ντίσιο ό οποίος  έλαβε μια άδικη και πολιτική καταδίκη του ενός έτους στέρηση της ελευθερίας του, καταδικάζετε από ένα νόμο για δήθεν παραβίαση ταφών. Μια καταδίκη βγαλμένη από τα συρτάρια της μαύρης περιόδου  της δικτατορίας από το Εφετείο Κορυτσάς,  υπό την πίεση των σκοτεινών ανθρώπων.

Για το λόγο αυτό το Κόμμα  ΕΝΩΣΗ για τα ΑΝΘΡΩΠΗΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΚΕΑΔ), η Βλάχικη Κοινότητα  και η Ελληνική Κοινότητα Κορυτσάς και όχι μόνο εκφράζουν την μέγιστη αλληλεγγύη στον κ. Ναούμ Ντίσιο, καταδικάσουν την χθεσινή απόφαση του Εφετείου Κορυτσάς και ελπίζουν το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης   στην Αλβανία να μην λειτουργεί υπό την πίεση των  αυθαίρετων  εντολών και την καθοδήγηση των ανθρώπων που έχουν εξουσία πάνω της,  αλλά να λειτουργεί με βάση το νόμο και την ισότητα όλων των πολιτών απέναντι του, ανεξάρτητα από την μειονότητα και την εθνότητα στην οποία ανήκουν, για το λόγο αυτό ελπίζουμε πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα τον κήρυξη των κ. Ντίσιο  ΑΘΩΟ. 

Αρμπέν Ηλια


http://ortodoksikoritsa.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Parolo pou o Ntisos einai "adespotos" kai me kanenan,bravo stin Omonia kai KEAD.

Ανώνυμος είπε...

stin omonoia-kead koritsas file moy stoys antropoys poy kseroyn to ergo toy ntisioy tha prepei na dosoyme mpravo gia tin esto kai tipiki toys stiriksi stin adiki aytin politiki apofasi toy efetioy koritsas!!
h thesi tis omonoias poy einai gia tin adiki filakisi enws ellina o opoios katadikastike gia ena thema ethniko kai oxi prosopiko!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκια! Που έχετε κρυφτή τέτοια στιγμή; Για τη δεν στηρίζετε έναν Έλληνα που καταδικάζετε με τον πιο γελοίο τρόπο; Που είναι ο υπουργός του MEGA – κυβέρνησης Μπερισα, Ο άλλος βουλευτής; Που πριν από λίγο καιρό όταν ήτανε να δημιουργούν το MEGA – Κορυτσάς, τα έπιναν και τα φάγανε στο σπίτι του ανθρώπου, που έχει κρυφτεί ο άλλος στην Αθήνα; Η πολιτική θέλει άνδρες με αρχ….., όχι bythake

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε, αυτοί (Ξερα, Μπαρκα, Ταβο) είναι η MEGKA – προδότες . Αλλά το ‘συναρπαστικό’ – Δυο από τους τρεις δικαστές που τον καταδικάζανε είναι ομογενείς. Μάλλον έχουμε τρελαθεί, μας έχουνε βάλει να αλληλοτρωγόμαστε και δεν το περνούμε χαμπάρι

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΑΟΥΜ ΝΤΙΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ "ΕΕΜΜ ΜΕΓΚΑ" ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΜΕΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ...ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΑΔ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΦΑΛΑ. Πολύ παλικαριά πουλάς. Φαίνεται που η κουμπαριές που έχετε προσφέρει, Σας φιλάνε ζεστά προς το παρόν. Παρά να δείξεις το τσεκούρι, βγες δημόσια να υποστηρίξεις το θέμα, μη φοβάσαι, έτσι και αλλιώς με τα δεδομένα που βρισκόμαστε η φωτιά βρίσκετε κοντά στα σπίτια μας, και δεν θα εξαιρέσει ούτε την καρέκλα σου.

Δημοσίευση σχολίου