Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Δεν είχε εθνικιστικά κίνητρα το επεισόδιο στην παραλία των Αγίων Σαράντα

Τα καλοκαιρινά εθνικιστικά επεισόδια  στις παραλίες της Βορείου Ηπείρου (Άγιοι Σαράντα – Χειμάρρα) είναι συνηθισμένο φαινόμενο και το αποκορύφωμα αυτής της τραγικής κατάστασης ήταν η δολοφονία του  Αριστοτέλη Γκούμα πριν από δύο χρόνια.  Δεν χρειάζεται όμως να υπερβάλουμε  και κυρίως να δημιουργούμε  πανικό στους συμπατριώτες μας που σκέπτονται να επιστρέψουν το καλοκαίρι για παραθέριση στον τόπο τους . Το περιστατικό το οποίο αναδείχθηκε με άρθρο στην ιστοσελίδα της ΣΦΕΒΑ (εδώ) μέχρι ενός βαθμού είναι σωστό, όμως ο αρθογράφος θα μπορούσε να ψάξει καλύτερα το θέμα γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι. 
Σύμφωνα με έγκυρες  πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτης» το θέμα έχει ως εξής:
 Το περιστατικό συνέβη πριν από δέκα μέρες, σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ο  ιδιοκτήτης του οποίου μάλιστα είναι ελληνικής καταγωγής.  Μία παρέα εφήβων από το Μεσοποτάμο  έκαναν μπάνιο στην παραλία του ξενοδοχείου και ο ιδιοκτήτες τους είπε πως δεν μπορούν 6 άτομα να κάθονται μόνο σε δύο ξαπλώστρες. Τα παιδιά αρνήθηκαν να πληρώσουν άλλα χρήματα και ο ιδιοκτήτες είπε στον υπάλληλο να τους επιστρέψει τα χρήματα και αν δεν θέλουν να πληρώσουν να πάνε σε δημόσια παραλία. Αφού πήραν πίσω τα χρήματα και ετοιμάζονταν να φύγουν, η λογομαχία μεταξύ των νεαρών και του προσωπικού του ξενοδοχείου μετατράπηκε σε συμπλοκή και σε αυτό το σημείο δεν έλειψαν και η ανθελληνικές βρισιές των σερβιτόρων προς τους νεαρούς. Τα ελληνόπουλα από το Μεσοπόταμο ισχυρίζονται πως δεν τους προκάλεσαν καθόλου και ότι εξαγριώθηκαν περισσότερο επειδή μιλούσαν ελληνικά.  Από την πλευρά του ο  ιδιοκτήτης  παραδέχεται ότι ο ίδιος χτύπησε  με σφαλιάρα κάποια από τα παιδιά  γιατί φεύγοντας μίλησαν άσχημα σε έναν σερβιτόρο, στη συνέχεια τα παιδιά από το Μεσοπόταμο του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να κινηθούν εναντίων τους όλο το προσωπικό. Οι γονείς των παιδιών έκαναν  μήνυση την οποία μάλλον θα αποσύρουν γιατί ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που δεν ήθελε το θέμα να πάρει διάσταση, τους  ζήτησε συγνώμη και τους διαβεβαίωσε πως θα διώξει άτομα από το προσωπικό που ευθύνονται για την άσχημη τροπή του περιστατικού.  

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

και γιατι δε λες το όνομα του ιδιοκτήτη ρε Βορειοηπειρωτη;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟΡΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ;ΔΕΝ ΞΕΡW ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΟΙ ΟΙ ΣΦΕΒΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΠΙΚΡΑ.Χ.Α!

Ανώνυμος είπε...

ρε συ σε ενα αλλο λενε για ενα παιδια που πηγε με δυο μικρες ξαδερφες...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ελληναράς και ο ιδιοκτήτης! Αφήνει τους αλβανούς να επιτίθενται στα ελληνόπουλα! Τέτοιους πουλημένους συμπατριώτες έχουμε! Και μετα μας φταίνε οι αλβανοί! Δώσε το όνομα του προδότη αν το ξέρεις βορειοηπειρώτη, να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Βορειηπειρωτη είσαι πράκτορας των Αλβανών , η σφεβα πήγε να πει ένα πατριοτικο ψέμα για να αυξηθεί το μίσος απέναντι στους αλβανούς και να πάρουμε τα όπλα για να απελευθερώσουμε την βόρεια Ηπειρο , απετρεψες την απελευθέρωση της βορείου ηπείρου και αυτο έιναι προδοσία . Έχουν δίκιο οι σφεβιτες που λένε ότι είσαστε αλβανοποιημενοι με πρώτο και κύριο εσένα Βορειηπειρωτη . Εσσκος .

Ανώνυμος είπε...

Pes to onoma tou idioktiti na xseroume me poion exoune na kanoume

Ανώνυμος είπε...

taqo lappa alla malwse me tsamides kai albanakia apo pou proekipsan mesopotamites enas theos kathos kai o boreiohpeirwths mono kserei...

Χάονας είπε...

Άντε μετά να πείσεις τους ελλαδήτες να επισκεφθούν τα μέρη μας και να ξοδέψουν τα λεφτουδάκια τους για να ζήσουν οι ντόπιοι. Της τρομολαγνείας στο κάγκελο!!
Μπράβο σου πάντως Βορειοηπειρώτη που έβαλες τα πράγματα στην θέση τους.

Κεραύνιος είπε...

Το μεγαλύτερο γέλιο το σκορπάνε κάτι Χρυσά Αυγά που υπογράφουν σχόλια εδώ και σε άλλα ιστολόγια. Σιγά μην σκίσετε καμία καλτσοδέτα αγορίνες. Σας είδαμε τόσα χρόνια πόσο μεγάλους τους έχετε τους διδύμους γεννητικούς αδένες

Ανώνυμος είπε...

pes to onoma twn malakismenw pou de thelan na plirosoun kai kanan tous ntaides!

Ανώνυμος είπε...

Ante parapera re Keravnie, poy milises kai sy! Esy na prosexeis ta dika soy kalson kai toys adenes poy den exeis!

Ανώνυμος είπε...

Katw ta xeria ap ton keravnio , einai prostateymeno eidos .

englisch deutsch είπε...

This place looks beautiful!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα ο ιδιοκτήτης δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά Πηλιουριώτης και οι μπράβοι που ΄χει μαζί του ένας θεός ξέρει από που είναι. Δεν ήταν παιδιά από το Μεσοποταμο αλλά ο Νίκος με δυο αξαδέρφες του. Το είδατε πως του έκαμαν το προσωπο και το κεφάλι; Αμ το άλλο που ήθελαν να τον πνίξουν; Αυτά βγήκαν όλα στην ανακριση της αστυνομίας.
Αυτά για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους

Ανώνυμος είπε...

sto anton liapa egine... kai oti grafoun pio pano einai psemata den htan servitoroi alla ta aderfia tou idiokthth tou ksenodoxeiou o enas einai o valteri liapa kai einai dikigoros. nikos

Δημοσίευση σχολίου