Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η ΥΠΕΞ Κύπρου στην Αλβανία


Συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, είχε χθες στα Τίρανα, η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Καζάκου – Μαρκουλή, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αλβανία στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα ενημέρωσε την κ. Μαρκουλή σχετικά με τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις προσπάθειες της αλβανικής Κυβέρνησης για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την εκπλήρωση των 12 κριτηρίων που καθορίζονται από την ΕΕ για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας.


“Αναμένουμε, πριν τον Οκτώβριο, στο πνεύμα του διαλόγου και της συνεργασίας, να σημειωθούν ουσιαστικά βήματα προς την εκπλήρωση των 12 κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημαντικό από την άποψη αυτή είναι η συνέχιση του διαλόγου και της συναίνεσης, μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης “, δήλωσε η κ. Μαρκουλλή.

Κατά τη συνάντηση, με το νέο Πρόεδρο της χώρας, Μπουγιάρ Νισάνι, ο κ. Νισάνι δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα της χώρας, στα πλαίσια των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του, ώστε να δοθεί, όπως είπε, “ένα τέλος στο φαινόμενο της διαφθοράς στο δικαστικό σώμα, το οποίο είναι ένα από τα αμφιλεγόμενα προβλήματα της αλβανικής κοινωνίας”.

Η κα. Μαρκουλή είχε συναντήσεις και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, από τους οποίους ζήτησε τη συνέχιση του διαλόγου και της συναίνεσης στα πλαίσια των προσπαθειών για ένταξη της χώρας στην ΕΕ

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

o borio epirioti,ipe kati gia Borea ipiro o ypourgos tys Kipros?

Δημοσίευση σχολίου