Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Ποτάμι» ναρκωτικών από Αλβανία!



- Η αλβανική αστυνομία περισυνέλεξε χθες 2 τόνους χασίς στα ελληνοαλβανικά σύνορα!

- Πως φαίνεται η χασισοφυτεία του Λαζαράτι από δορυφόρο

Οι αλβανοί έμποροι ναρκωτικών προσπαθούν με απίθανα μέσα να στείλουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα. Με λεωφορεία, με αυτοκίνητα, πεζοί με μουλάρια και άλλα μέσα, το χασίς της Αλβανίας που προέρχεται κυρίως από το Λαζαράτι (20 χιλιόμετρα από τα σύνορα).  Στα τρία δρομολόγια που εξάρθρωσε χθες η αλβανική αστυνομία, κατασχέθηκαν περίπου 2 τόνοι. Η μεγαλύτερη ποσότητα συνελήφθει στα Σύνορα σε λεωφορείο που προέρχονταν από Κρούγια  με προορισμό την Αθήνα όπου είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από 1,5 τόνο.


Αλβανοί και έλληνες προσπαθούν να το εισάγουν στην Ελλάδα όπου η τιμή του είναι 5 φορές πιο ακριβό. Στην Αλβανία το χασίς πουλιέται 150 ευρώ το κιλό ενώ στην Ελλάδα από 700 μέχρι 1.000 ευρώ το κιλό. 


Το Λαζαράτι όπως φαίνεται από το google earth
 


Στην εικόνα φαίνονται τα τελευταία σπίτια του
χωριού Λαζαράτι και οι πρώτες φυτείες από τις
πολλές που συνεχίζουν μέχρι του βουνό


1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Οι καλλιεργητές και οι έμποροι ναρκωτικών κάνουν τη δουλειά τους . Το αλβανικό κράτος κάνει και αυτό επιμελώς και ελεγχόμενα τη δουλειά του, ανεξαρτήτως που επιφανειακά φαίνετε ότι κυνηγά τα ναρκωτικά . Προσπαθεί να κάνει σόου και να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης ότι καταπολεμά τα ναρκωτικά .Στην ουσία μας δείχνει τα ίχνη και όχι το λύκο που όλοι τον βλέπουν στο φως της ημέρας. Εφόσον το χασίς φαίνετε από το δημόσιο δρόμο στο Λαζαράτι . Εφόσον ξέρει ότι τα σπίτια είναι γεμάτα χασίς γιατί περιμένει να τα πιάσει στη Κακαβιά η στο βουνό; Με ένα ντου της αστυνομίας στο χωριό μπορεί να μαζέψει και το τελευταίο γραμμάριο. Μας δουλεύουν ; Και ύστερα μπορεί να ρωτήσει κανείς: Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Ιταλία που θίγονται άμεσα από τα ναρκωτικά της Αλβανίας ,και αυτό διαπιστώνεται από τις καθημερινές συλλήψεις ναρκωτικών σε αυτές τις χώρες , δεν αντιδρούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πως και οι ευρωβουλευτές των δυο χωρών δεν θέτουν το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο; Μάλιστα τη στιγμή που η Αλβανία προσπαθεί να ενταχτεί τώρα στην Ε.Ε; Περίεργα……………….!

Δημοσίευση σχολίου