Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μπαρούτι μυρίζουν οι αμερικάνοι μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Αλβανία




Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στέλνει εκτάκτως στα Τίρανα τον Jonathan Moore

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί  στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και τυχόν επιπτώσεις που θα προκύψουν κατά την εκλογική διαδικασία.

Την επόμενη εβδομάδα φθάνει στα Τίρανα ο διευθυντής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αρμοδιότητα την Κεντρική και τη Νότια Ευρώπη, Jonathan Moore.


Οι αλλαγές που έγιναν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή από την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα έχουν αυξήσει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον, για πιθανή ένταση  που θα προκύψει μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών σχηματισμών, μια  ένταση με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Αλεξάντερ Άρβιζου,  έχει επισημάνει το γεγονός και παρότρυνε την  αλβανική κυβέρνηση να μην επεμβαίνει στο έργο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Μια σχετική συζήτηση  για το θέμα είχε προτείνει ο Αμερικανός πρέσβης  με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας.

Τελικά, όπως ανακοινώθηκε συζήτηση για το ζήτημα αυτό, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με τρία πολυσυζητημένα  νομοσχέδια για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ο Άρβιζου δήλωσε ότι όλα τα κόμματα της Αλβανίας θα επωφεληθούν από αυτή τη  συζήτηση με την ανάπτυξη του διαλόγου.

--


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου